Černice s badiánom a citrónovým tymianom
Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 1. septembra 2014
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 1. septembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 85-90 °C
na 85-90 °C
Postup
-
1
Do pohárov vložíme badián a rozdelíme rovnako aj citrónový tymian. Opláchnuté černice nasypeme až po okraj do pohárov. V hrnci na miernom ohni pripravíme z oboch cukrov karamel, nie priveľmi hnedý, a zalejeme ho medom. Premiešame a zalejeme vodou, ktorú privedieme do varu.
- 2
Nálev varíme, kým sa karamel neroztopí. Nálevom zalejeme ovocie v pohároch asi 1 cm od ich okrajov. Okraj pohárov očistíme čistou a suchou utierkou a poháre pozatvárame.
- 3
Sterilizujeme desať minút na 85–90 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu