Černice s badiánom a citrónovým tymianom

Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 1. septembra 2014
Černice s badiánom a citrónovým tymianom
Foto: Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
10 minút
na 85-90 °C

Suroviny

1 kg
4 PL
4 PL
2 PL
1 l
25 g čerstvý
 podľa počtu pohárov




Postup

  1. 1

    Do pohárov vložíme badián a rozdelíme rovnako aj citrónový tymian. Opláchnuté černice nasypeme až po okraj do pohárov. V hrnci na miernom ohni pripravíme z oboch cukrov karamel, nie priveľmi hnedý, a zalejeme ho medom. Premiešame a zalejeme vodou, ktorú privedieme do varu.

  2. 2

    Nálev varíme, kým sa karamel neroztopí. Nálevom zalejeme ovocie v pohároch asi 1 cm od ich okrajov. Okraj pohárov očistíme čistou a suchou utierkou a poháre pozatvárame.

  3. 3

    Sterilizujeme desať minút na 85–90 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia