Foto: bambulkaaa
Viem ze je tu mnoho receptov na lekvare no idem pridat aj moj recept ako ho robim ja a neviem cim to je no Zobraziť celý popisViem ze je tu mnoho receptov na lekvare no idem pridat aj moj recept ako ho robim ja a neviem cim to je no toto leto je tak nejak az fantasticky ze som neodolala a uz som aj dva pohare zjedla :)
Postup
-
1
Do 5 l vedierka som si obrala maliny, cierne ribezle a moruse. Dala som si to vsetko spolu do odstavovaca odstavit. Tu je foto odstavovaca ktory mam po mamine je to este stara dobra vyroba :) Mne vyslo z toho jedneho vedierka po odstaveni 3l cistej stavy z ovocia.
-
2
Stavu som si rozdelila na polovice do dvoch hrncov ktoru som nalievala cez jemne sitko aby som tam nemala zrniecka. Potom si odvazime 1kg a 200g kr. cukor ( ja davam na 1 kg stavy 400g cukru) tak isto ho rozdelime na polovice a kazdu zamiesame do hrnca so stavou a premiesame aby sa nam cukor rozpustil.
-
3
Potom pridame gelfix do kazdeho hrnca po 1,5 kl a poriadne premiesame pridame si este ribezlove listy (tie si po pol hodinke vyberieme ) a dame si to varit za obcasneho miesania. Ja som si pocas varenia priebezne odoberala so sitkom penu ktora sa mi robila na vrchu pri vareni lekvaru. Varila som to 1 hodinu a potom som si skusala lekvar ci uz tuhne na malom tanieriku.
-
4
Ked nam uz tuhne lekvar si nalejeme do poharikov uzavrieme. Ja si po uzavreti pohare obratim v ruke dole uzaverom naratam do 10 a obratim ich nazad. Potom si ich zabalim do velkeho uteraku a necham ich do druheho dna vychladnut. No a hmmmm mnam domaci lekvar mame hotovy :) Ta chut malin cierneho ribezla a morusi je uzasna :)
Diskusia k receptu