Jahodový džem
Jahodový džem

Jahodový džem s lesným ovocím

Oxana Habovčíková
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 9. septembra 2020
Jahodový džem s lesným ovocím
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 kg
250 g (mrazená zmes)
500 g
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Jahody očistíme, premyjeme a ak sú veľké, nakrájame ich na menšie kúsky. Jahody s cukrom navrstvíme do hrnca a necháme ich pár hodín postáť na chladnom mieste.

  2. 2

    Potom k jahodám pridáme rozmrazené lesné ovocie, zmes dobre premiešame a zahrievame na miernom plameni v hrnci so širším dnom. Po pár minútach pridáme citrónovú šťavu alebo kyselinu citrónovú a varíme za stáleho miešania, kým nezačne zmes hustnúť.

  3. 3

    Výslednú hustotu zistíme tak, že na studený tanierik dáme trošku džemu a hneď vidíme, akú má konzistenciu. Ak chceme mať džem hustejší, varíme ho dlhšie. Horúci džem nalejeme do vysterilizovaných fľaštičiek, uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia