Jahodový džem s lesným ovocím
Oxana Habovčíková
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 9. septembra 2020
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 9. septembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Jahody očistíme, premyjeme a ak sú veľké, nakrájame ich na menšie kúsky. Jahody s cukrom navrstvíme do hrnca a necháme ich pár hodín postáť na chladnom mieste.
- 2
Potom k jahodám pridáme rozmrazené lesné ovocie, zmes dobre premiešame a zahrievame na miernom plameni v hrnci so širším dnom. Po pár minútach pridáme citrónovú šťavu alebo kyselinu citrónovú a varíme za stáleho miešania, kým nezačne zmes hustnúť.
- 3
Výslednú hustotu zistíme tak, že na studený tanierik dáme trošku džemu a hneď vidíme, akú má konzistenciu. Ak chceme mať džem hustejší, varíme ho dlhšie. Horúci džem nalejeme do vysterilizovaných fľaštičiek, uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.
Tiež jahodový džem:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu