Foto: izabella929
Zásoby z čias, keď som mala vo vinohrade veľké množstvo jahôd sa minuli...musela som si doplniť zásoby na zimu...obyčajne som pridávala do džemu vanilku, Zobraziť celý popisZásoby z čias, keď som mala vo vinohrade veľké množstvo jahôd sa minuli...musela som si doplniť zásoby na zimu...obyčajne som pridávala do džemu vanilku, citrónovú šťavu a rum..teraz som ho urobila so škoricou, vanilkou, citrónovou šťavou a bodku na dokončenie som dala s koňakom...výborná chuť džemu...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
jahody som poriadne umyla, odstopkovala a očistila od prímesí...
-
2
zasypala som ich cukrom...na 1 kg. jahôd som dala 500g. cukru...a nechala som presladzovať 24.hod. jahody som nepučila...nechala som ich v celosti, chcem aby boli v džeme kúsky ovocia...
-
3
po presladzovaní vyzerali takto..
-
4
dala som ich do rajnice variť...po pol hodine varenia som pridala škoricový cukor a citrónovú šťavu..
-
5
a po štvrťhodine zase vanilkový cukor a koňak...nechala som dovariť do potrebnej hustoty..
-
6
až po skúšku na tanieriku a potom som začala plniť do pohárov..
-
7
naplnené poháre som uzatvorila a obrátila hore dnom na 5 min..
-
8
a nechala pred odložením do komôrky dobre vychladiť..
Diskusia k receptu