Domáci ostružinový džem
Foto: kitchenguru
Mala som trochu domácich ostružín tak som z nich uvarila jednu zaváraninovú fľaštičku džemu.
Postup
-
1
Ostružiny umyjeme, očistíme a vložíme do hrnca s vodou a pridáme cukor. Necháme variť až do úplného rozvarenia cca 30 minút. Voda sa bude postupne odparovať.
- 2
Potom pridáme citrónovú šťavu a varíme a priebežne miešame kým sa voda úplne nevyparí a zostane len džem. Mne to trvalo ďalších cca 15 minút kým to úplne zhustlo.
- 3
Prelejeme do pripraveného sterilizovaného zaváracieho pohára a zavrieme viečko. Necháme vychladnúť viečkom dolu pod utierkou. Je to fajnotka takéto domáce aj keď vyšla iba jedna flaša. :-)
Tiež džem:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za komentár..veru...neodolala som a nakoniec ho večer otvorila. :-))
Len ja nezaváram, ani džemy ani ovocie, nič, nikto to potom nechce jesť.
Niekedy si urobím jeden pohárik ( napr.: marhuľový džem ) len pre seba a stačí mi na celý rok. Teda vlastne ani nezaváram, horúce dám do pohára, hneď zatvorím, v chľadničke vydrží dlho ..
Ale teraz by som tento tvoj veru ochutnala s krajcom chleba :-))
Ďakujem to veľmi milý komentár...:-)...ja som tiež neholdovala zaváraniny ale vekom som zmenila chute a keď je tak teplo a v chladničke treba miesto ...tak je to jednoduché to rychlo ukuchtit. :-)
Ďakujem to veľmi milý komentár...:-)...ja som tiež neholdovala zaváraniny ale vekom som zmenila chute a keď je tak teplo a v chladničke treba miesto ...tak je to jednoduché to rychlo ukuchtit. :-)