Černicový džem
Černicový džem

Domáci ostružinový džem

kitchenguru - fotkakitchenguru, 8. júla 2024

Mala som trochu domácich ostružín tak som z nich uvarila jednu zaváraninovú fľaštičku džemu.

Suroviny

cca 300 g (černice)
4 PL
cca 350 ml
cca 2-3 PL




Postup

  1. 1

    Ostružiny umyjeme, očistíme a vložíme do hrnca s vodou a pridáme cukor. Necháme variť až do úplného rozvarenia cca 30 minút. Voda sa bude postupne odparovať.

  2. 2

    Potom pridáme citrónovú šťavu a varíme a priebežne miešame kým sa voda úplne nevyparí a zostane len džem. Mne to trvalo ďalších cca 15 minút kým to úplne zhustlo.

  3. 3

    Prelejeme do pripraveného sterilizovaného zaváracieho pohára a zavrieme viečko. Necháme vychladnúť viečkom dolu pod utierkou. Je to fajnotka takéto domáce aj keď vyšla iba jedna flaša. :-)

Diskusia k receptu

kucharka
Šikovnica. U nás máme černice veľmi radi, teraz ich jeme skoro každý deň.
Len ja nezaváram, ani džemy ani ovocie, nič, nikto to potom nechce jesť.
Niekedy si urobím jeden pohárik ( napr.: marhuľový džem ) len pre seba a stačí mi na celý rok. Teda vlastne ani nezaváram, horúce dám do pohára, hneď zatvorím, v chľadničke vydrží dlho ..
Ale teraz by som tento tvoj veru ochutnala s krajcom chleba :-))
kitchenguru
@kucharka (9.7.2024 09:32)

Ďakujem to veľmi milý komentár...:-)...ja som tiež neholdovala zaváraniny ale vekom som zmenila chute a keď je tak teplo a v chladničke treba miesto ...tak je to jednoduché to rychlo ukuchtit. :-)
kitchenguru
@kucharka (9.7.2024 09:32)

Ďakujem to veľmi milý komentár...:-)...ja som tiež neholdovala zaváraniny ale vekom som zmenila chute a keď je tak teplo a v chladničke treba miesto ...tak je to jednoduché to rychlo ukuchtit. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia