Nektárinkové čatní s ďumbierom
Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a člen Gourmet klubu, 25. augusta 2012
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a člen Gourmet klubu, 25. augusta 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
150 g |
|
600 g |
|
50 g |
|
100 g, ošúpané |
|
1 ks |
|
1/4 pl, prípadne levandule |
|
1/2 PL najemno nasekaného čerstvého |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
150 g |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Paradajky sparíme v horúcej vode na 10 sekúnd a ošúpeme, nakrájame na kocky.
- 2
Pokrájané jablká, paradajky, jarnú cibuľku, nastrúhanú limetkovú kôru a šťavu a korenie, ďumbier, cukor, ocot dáme do hrnca a všetko pomaly privedieme do varu a varíme 30 a viac minút miernym varom, kým nevznikne hustá kaša.
- 3
Po 30 minútach pridáme vykôstkované aj so šupkou na kocky nakrájané nektárinky. Premiešame, necháme prebublávať asi 15 min. Hotové čatní naložíme do pohárov a ihneď uzavrieme. Čatní treba skonzumovať do 1 roka, pretože sa postupne mení jeho chuť, vzhľad i konzistencia. Hodí sa ako príloha ku grilovaným jedlám.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu