Marhuľový džem s levanduľou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 11. augusta 2014
Marhuľový džem s levanduľou
Foto: droetker

Komerčný recept

3
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

1 kg očistené, odkôstkované a nakrájané na malé kúsky
4 ČL zarovnané
1 bal.
350 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca vložíme marhule a levanduľové kvietky. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

  2. 2

    Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

  3. 3

    3. Na tanierik kvapneme 1 – 2 ČL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané ČL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

  4. 4

    Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

  5. 5

    Tip: Miesto čerstvých levanduľových kvietkov môžeme použiť 2 ČL sušených kvietkov. Ako náhradu marhúľ môžeme použiť nektárinky. Použitím levandule sa trvanlivosť džemu skráti maximálne na 4 mesiace.

Diskusia k receptu