Marhuľový džem s levanduľou
Foto: droetker
Komerčný recept
porcie
príprava
Postup
-
1
Do veľkého hrnca vložíme marhule a levanduľové kvietky. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
- 2
Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- 3
3. Na tanierik kvapneme 1 – 2 ČL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané ČL Kyseliny citrónovej.
- 4
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
- 5
Tip: Miesto čerstvých levanduľových kvietkov môžeme použiť 2 ČL sušených kvietkov. Ako náhradu marhúľ môžeme použiť nektárinky. Použitím levandule sa trvanlivosť džemu skráti maximálne na 4 mesiace.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu