Pôvodný recept je z časopisu Vlasta, ktorý pravidelne kupovala moja bývalá kolegyňa a mňa pravidelne nahovárala po objavení "super receptu" aby som ho vyskúšala. Zobraziť celý popisPôvodný recept je z časopisu Vlasta, ktorý pravidelne kupovala moja bývalá kolegyňa a mňa pravidelne nahovárala po objavení "super receptu" aby som ho vyskúšala. Z pôvodného receptu som neskôr paradajky nahradila paradajkovým pretlakom a teraz som vynechala aj pretlak.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Papriku, lepšia je mäsitejšia, som umyla a pokrájala na rezančeky, na rozhriatom oleji som ju opražila, pridala som soľ, cukor, ocot, nasekaný cesnak a čili papričky, na miernom plameni som ju dusila 30 minút za občasného premiešania a aj ochutnávania, to je veľmi dôležité, lebo zistím, či treba pridať cukor alebo soľ a aj či bude nátierka dostatočne štipľavá. Keď už nič necítim, tak je štipľavá dosť.
- 2
Po 30 minútovom dusení som hrniec odstavila a nechala trošku vychladnúť, mixovala som v mixéri a nalievala do pohárikov čo najmenších, aby ich bolo viac, lebo z jednej dávky mi vydá 5-6 malých . Poháre som uzavrela vyvareným uzáverom a dala sterilizovať na desať minút a nechala som v prikrytom hrnci vychladnúť.
- 3
Môj muž ju zbožňuje s domácou údenou slaninkou a pre seba si musím urobiť druhú dávku bez čili a rozmixujem na veľmi jemno a ešte aj pretriem cez sitko, lebo šupku nemusím. Viem, že je tu kvantum receptov na paprikovú nátierku ale pridám, ak sa mi to podarí, aj ja tento jednoduchý recept, možno niekto vyskúša.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Manya mam rada ty papriky velike, ploche, cervene, tohle delam od nepameti, ale jen s olejem. Palive by moje okoli nejedlo a kdyz potrebuji, tak to "pripalim" nejakym chili. Vlastne vyzdy ochutim podle potreby. Je to hezky recept!