Jahodový topping

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 8. augusta 2015
Jahodový topping
Foto: droetker

Komerčný recept
Jahodový topping obsahuje 42% jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú zmrzlinu alebo na puding. Ak šťava vo fľaši zhustne, pred podávaním Zobraziť celý popis
Komerčný recept
Jahodový topping obsahuje 42% jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú zmrzlinu alebo na puding. Ak šťava vo fľaši zhustne, pred podávaním pretrasieme. Ako stvorené pre zmrzlinové poháre a dezerty

5 pohárov po 500ml
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

1,5 kg očistené a nakrájané
1 l vriaca
500 g
1 bal.
1 bal.

Postup

  1. 1

    Jahody zalejeme vriacou vodou a necháme 20 minút odstáť. Cez sitko precedíme do väčšieho hrnca a zvyšnú šťavu z jahôd vytlačíme.

  2. 2

    Do jahodovej šťavy pridáme cukor, kyselinu citrónovú a Super želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne, za stáleho miešania, minimálne 5 minút povaríme.

  3. 3

    Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov, ktoré dobre uzavrieme. Uchovávame v chlade!

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha