Hruškovo-pomarančový džem s hrozienkami a orechami fotorecept
Foto: izabella929
Zostali mi ešte bodkavé hrušky na sparcovanie a tak som sa rozhodla urobiť ešte z nich džem...skombinovala som ho svojím štýlom podobne, ako Vianočný..mohla Zobraziť celý popisZostali mi ešte bodkavé hrušky na sparcovanie a tak som sa rozhodla urobiť ešte z nich džem...skombinovala som ho svojím štýlom podobne, ako Vianočný..mohla by som ho pomenovať aj Vianočný džem III. vydaril sa výborne , chuťou mi pripomína lúčny med a farbou zlaté slniečko..
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrušky som ošúpala, očistila a pokrájala na malé kocky..
-
2
pripravila som aj pomaranče,ktoré som ošúpala a pokrájala na malé kocky..
-
3
potom som všetko pokrájané zmiešala..
-
4
a zasypala cukrom
-
5
všetko som pomiešala a nechala chvíľku postáť, keď sa cukor začal topiť a vytvorila sa šťava, miešala som, pokiaľ sa úplne nezoztopil..a potom som pridala hrozienka...nádobu s om uložila na 24 hod. do špajze, kde je už chladno, zakryla čistou útiekou,,,
-
6
po 24.hod. som vyliala všetko do hrnca a začala variť...od začiatku vrenia som počítala čas prípravy..
-
7
keď sa džem varil 15 min. pridala som do neho strúhanú citrónovú kôru aj so šťavou..
-
8
keď sa varil pol hodinu, pridala som mleté klinčeky spolu s drvenými orechami..keď začal hustnúť tesne pred dokončením, pridala som ešte 3 lyžice Amarettový likér....
-
9
džem sa varil 60min. do čistých pohárov som džem naplnila, ale stále som nechala zapnutý sporák, aby bol veľmi horúci pri plnení...poháre som uzatvorila a obrátila hore dnom..
-
10
džem má krásnu zlatú farbu a mne pripomína svojou chuťou lúčny med..prejem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu