Čalamáda z červenej cvikly

redakcia - fotkaredakcia, 18. septembra 2009
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
200 g
200-300 ml
100 g
1/2 PL
2 PL
700 ml




Postup

  1. 1

    Zmes rozmiešame a zalejeme nálevom z octu, vody, cukru, soli a rasce. Plníme do pohárov a 10 minút sterilizujeme.

Diskusia k receptu

Vymazať
huck
ja by som sa len chcela spytat , čii existuje aj ina cvikla okrem červenej (cviklovo-červenej)? Možno ,že mi nejaka informacia ohladne cvikly unikla... Kapusta viem že existuje biela a červena (fialovo-modro-červena) Ale cviklu poznam len červenu... Vysvetli mi niekto?
Vymazať
hubata
Cvikla áno, ale repa je aj biela. Myslím že je obľúbená v Poľsku a v Rusku, jedia ju ako my kapustu, aj ju dusia k mäsu, polievky varia z nej........ (nemá nič spoločné s našou kŕmnou repou alebo cukrovou repou).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia