Foto: waldosinka
Dá urobiť na sladko aj na kyslo, a k akémukoľvek jedlu. Dobrú chut :)
20
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kapustičku nakrájame na pásiky alebo postrúhame a posolíme 2 PL soli. Pomiešame nech sa osolí každý kúsok kapusty a necháme odstáť. Zatiaľ si dáme varit nálev: 2l vody, 1dcl octu, 1čl soli, 6PL cukru. To necháme zovriet. Po cca minútke pridáme 1/2 čL korenia a deto čL kmínu.
- 2
Očistíme a nahrubo nastrúhame mrkvičku. Cibulu pokrajame podla vlastných predstáv.
- 3
Po vytláčame z kapusty šťavu, pridáme mrkvu a cibuľu.
- 4
Premiešame a zalejeme horúcim nálevom. Necháme poriadne vychladnúť. šalátik dáme do pohárov a vydrží aj 3 týždne. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu