Nakladaný baklažán

babkamt - fotkababkamt, 20. augusta 2012

Suroviny

1 kg
2 PL
6 strúčikov
3 ks
1 čl
1 čl
200 ml




Postup

  1. 1

    Baklažány nakrájať po dľžke do hľbky 2 cm od stonky. Stonky odrezať. Vo vriacej vode 10 minút povariť. Potom ich prudko v studenej vode treba ochladiť.

  2. 2

    Vnútro baklažánu po ochladnutí osoliť a do druhého dňa na sitku nechať odkvapkať.

  3. 3

    Na plnku premiešam roztlačený cesnak,posekané feferónky, rascu , polievkovú lyžicu soli a horčicové semienka.

  4. 4

    Touto plnkou naplním pripravené baklažány. Poukladám ich dozaváracích pohárov s užším hrdlom. Nechám stáť ešte jeden deň . Vzniknutú šťavu prevrátením pohára scedím.Ocot a 1,5 čl soli rozmiešam v 2 pohároch vody , kým sa soľ neroztopí. Nálevom zalejem baklažán a nechám prikryté stáť 1 - 2 týždne.

Diskusia k receptu

mijaita
Nerozumim tomu nakrajeni. Kazdy platek zvlast, nebo nedokrajet ?
snahulak
A zase je tu tá "pojmológia" , čo je teda šírka hĺbka hrúbka...?
Rozkrája ten "plod" po dĺžke na plátky o hrúbke 2 cm a nechá ho pri stonke spojený alebo narobí 2 cm hrubé plátky?
Recept lákavý ale ako hovoria naši experti v parlamente, že "návrh pôsobí zmätočne" - nebudú za tým isté skupiny, skupinky či zoskupenia kúpených poslancov?
Aby sa do toho volagdo nezavŕtav!!!
jamalinka
prosíme upresniť popis, myslela som, že nerozumiem iba ja, ďakujem
marikafil
@babkamt - ja to čítam dokola a stále neviem, či má byť baklažán rozkrojený od stonky dolu na polovice alebo na plátky - aj tak asi nemám poháre s dosť širokým hrdlom, aby som tam napchala celé baklažány, nanajvýš tak jeden. Veľká škoda, že nie je aspoň fotka hotového produktu vo fľaši:-(
2010
Nakladam podobne ako @babkamt ale pouzivam tie male japonske , plus davam kopor a skor ako nase sladkokysle.( inac strati farbu v octe ).






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia