Postup
-
1
Baklažány nakrájať po dľžke do hľbky 2 cm od stonky. Stonky odrezať. Vo vriacej vode 10 minút povariť. Potom ich prudko v studenej vode treba ochladiť.
- 2
Vnútro baklažánu po ochladnutí osoliť a do druhého dňa na sitku nechať odkvapkať.
- 3
Na plnku premiešam roztlačený cesnak,posekané feferónky, rascu , polievkovú lyžicu soli a horčicové semienka.
- 4
Touto plnkou naplním pripravené baklažány. Poukladám ich dozaváracích pohárov s užším hrdlom. Nechám stáť ešte jeden deň . Vzniknutú šťavu prevrátením pohára scedím.Ocot a 1,5 čl soli rozmiešam v 2 pohároch vody , kým sa soľ neroztopí. Nálevom zalejem baklažán a nechám prikryté stáť 1 - 2 týždne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Rozkrája ten "plod" po dĺžke na plátky o hrúbke 2 cm a nechá ho pri stonke spojený alebo narobí 2 cm hrubé plátky?
Recept lákavý ale ako hovoria naši experti v parlamente, že "návrh pôsobí zmätočne" - nebudú za tým isté skupiny, skupinky či zoskupenia kúpených poslancov?
Aby sa do toho volagdo nezavŕtav!!!