Domáca pikantná vegeta

evkalibka - bez fotkyevkalibka, 12. júla 2011

Príprava je veľmi jednoduchá, ocenia ju tí čo majú radi ostré, hlavne polievky, guláš, prívarky, mäso na šťave. Doma si ju pridávame už Zobraziť celý popisPríprava je veľmi jednoduchá, ocenia ju tí čo majú radi ostré, hlavne polievky, guláš, prívarky, mäso na šťave. Doma si ju pridávame už do hotového jedla.

30 - 40 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g podla chuti
200 g
2 - 3 ks
50 g




Postup

  1. 1

    petržlenovú a zelerovú vňať umyjeme a necháme odkvapkať. Feferónky (ja používam guľaté zelené) umyjeme a odstopkujeme, cesnak olúpeme.

  2. 2

    Všetko okrem cesnaku zomelieme na mäsovom mlynčeku s menšou mriežkou (feferónky aj s jadierkami), do toho prelisujeme cesnak, pridáme soľ a všetko dobre rozmiešame. Natlačíme do menších pohárikov, uzavrieme a skladujeme na tmavom chladnejšom mieste. Ja ju mám odloženú v chladničke.

Diskusia k receptu

abend
V recepte sú samé dobroty, takže aj výsledok musí byť dobrota, recept už je v mojej KK.
evanaaa
Dobré na ochucovanie, či dochucovanie jedál, len som myslela, že to bude klasická vegeta zo sušenej zeleniny, ale takú sem už pridali.
valeri
@evkalibka
Dnes som už recept zrealizovala, len namiesto feferóniek, lebo neboli na trhu, som dala pálivé baranie rohy a pridala som aj trošku pažítky a cesnaku bolo načisteného trošku viac, tak tiež išiel všetok a chuťovo sa mi to veľmi páči. Dobrý recept, rýchla príprava, kedže ja som to ani nemlela, ale dala som to do mixéra, takého s dvoma sekacími nožmi, mám z toho výbornú pastu. Ďakujem za recept.
evkalibka
ďakujem za komentáre, valeri, to s mixérom je dobrý nápad vyskúšam.