Džem z hrušiek a manga

redakcia - fotkaredakcia, 3. júla 2009
Džem z hrušiek a manga
Foto: Pravda
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
500 g
500 g
1 balíček
500 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, odvážime požadované množstvo a nakrájame alebo roztlačíme (podľa tvrdosti ovocia) na menšie kúsky. Mango ošúpeme, odkrájame od kôstky, dužinu odvážime a nakrájame, prípadne rozmixujeme.

  2. 2

    Ovocie vložíme do hrnca. Z odváženého cukru odoberieme 2 lyžice a zmiešame s Gelfixom. Pridáme k ovociu a za občasného miešania privedieme do varu. Pridáme zvyšný cukor a za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút.

  3. 3

    Potom odstavíme z platne. Podľa chuti vmiešame rum a ihneď plníme do pripravených pohárov. Poháre naplníme až po okraj a ihneď uzavrieme viečkom. Poháre obrátime asi na 5 minút dnom hore. Ak používame jednorazové viečka (bez závitu), poháre neobraciame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia