Zajačie raňajky alebo recept na výbornú veľkonočnú marmeládu

archaa - fotkaarchaa, 17. marca 2014
Zajačie raňajky alebo recept na výbornú veľkonočnú marmeládu
Foto: archaa

Určite nemusíte túto marmeládu pripravovať iba k Veľkej noci. Aspoň ja ju robím viackrát do roka, pretože je u nás veľmi obľúbená. A že prečo Zobraziť celý popisUrčite nemusíte túto marmeládu pripravovať iba k Veľkej noci. Aspoň ja ju robím viackrát do roka, pretože je u nás veľmi obľúbená. A že prečo "Zajačie raňajky"? Nuž zoznam ingrediencií vám to prezradí. :)

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
10 g (môžete vynechať)
1 ks
 trocha
cukor želírovací 2:1




Postup

  1. 1

    Mrkvu, jablká a zázvor si očistíme a nastrúhame. Pridáme šťavu, postrúhanu umytú kôru z pomaranča, samotnú pokrájanú pomarančovú dužinu, citrónovú šťavu a zmiešame so želírovacím cukrom.

    Zajačie raňajky alebo recept na výbornú veľkonočnú marmeládu - obrázok 1
  2. 2

    Všetko dobre a dôkladne premiešame. Dáme do pekárničky a spustíme program na marmeládu.

  3. 3

    Ak nemáme možnosť variť v pekárničke, v tom prípade dáme všetko do hrnca a pri miernom ohni a stálom miešaní zmes privedieme do varu. 5 minút sa musí silno povariť.

  4. 4

    Keď je pekárnička hotová alebo ste hotové s varením v hrnci, všetko rozmixujeme mixérom. Plníme do čistých fľaštičiek a dobre uzatvoríme. Ja ešte 10 minút sterilizujem. Z tejto dávky naplníte 4-5 menších marmeládových fľaštičiek (záleží od veľkosti tých vašich)

    Zajačie raňajky alebo recept na výbornú veľkonočnú marmeládu - obrázok 4

Diskusia k receptu

klaura
celkom zaujímavé ... :)
páči sa mi zvoj receptík ... kk
tatranka
Zaujímavý recept.Niečo podobné mám,bez toho zázvoru.No práve ma láka v recepte ten zázvor.Recept som si uložila a určite si ho vyskúšam.
nika60
Určite vyskúšam, lebo ten zázvor ma v recepte zaujal a inak vypadá moc dobre díky...
gubics
Veľa zaváram, lebo mám vlastné ovocie, ale takéto som ešte neskúšala.
Nešlo by dať všetko do tej pekárničky vopred rozmixované, potom by sa mohli ešte horúce plniť do fliaš a nemusia sa sterilizovať. Tak som robila teraz pomarančový lekvár, videla som to na youtube.
archaa
@ izabella929 , @ nika60: dakujem :)

@ gubics: určite to stojí za to vyskúšať aj tak ako píšeš...ja som to ešte takto nerobila, ale určite skús ...potom daj vedieť a podel sa o skúsenosť, budem sa tešiť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia