Ringlotovo-rebarborový džem fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 8. augusta 2012

Trošku som to pokombinovala, aby sme nemali stále rovnaký..inak veľmi chutný džem..

40 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2,5 kg
1/2 kg
1.5 kg
1 sáčok
1 ks




Postup

  1. 1

    Na druhý deň som všetko naliala do veľkého hrnca a varila...

    Ringlotovo-rebarborový džem (fotorecept) - obrázok 1
  2. 3

    očistila a ošúpala.. umyla a pokrájala na kocky..

    Ringlotovo-rebarborový džem (fotorecept) - obrázok 3
  3. 4

    Slivky som pokrájala na menšie kúsky a zasypala cukrom..

    Ringlotovo-rebarborový džem (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    pridala som aj rebarboru a všetko miešala , kým sa cukor neroztopil...zakryla útierkou a nechala do druhého dňa presladzovať..

    Ringlotovo-rebarborový džem (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    Na druhý deň som všetko naliala do veľkého hrnca a varila...

    Ringlotovo-rebarborový džem (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    urobila som skúšku, či je už hotový..

    Ringlotovo-rebarborový džem (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    Naplnila do pohárov vypláchnutých studenou vodou..zatvorila a otočila hore dnom...

    Ringlotovo-rebarborový džem (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    a hotovo,,,,prajem dobrú chuť..

    Ringlotovo-rebarborový džem (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

margaretka28
No keby som mala tú rebarboru,recept vyskúšam,ale chcela by som si ju zasadiť,ale neviem sa po ňu dostať,u nás to nikto známy nepestuje.
izabella929
@margaretka28 , stačí kúpiť semienko, vysyp do jednej jamky a máš to, ani sa jej zbaviť nebudeš vedieť...tá sa ale parádne rozkokoší.-)))
izabella929
@margaretka28. ak zoženieš semienko, môžeš aj teraz, narastie ešte do zimy a myslím. že prezimuje...predpestuj si ho teraz v črepníku a potom presaď na stále miesto..
klaura
Práve som dovarila ringlótový džem ... robila som zo samotných ringlót, a keďže mi došla škorica, skúsila som uvariť s perníkovým korením ... chuťová skúška dopadla na jednotku :)))) dochutila som ešte citrodekom ... rebarbora jesto, ringlóty tiež, zajtra uvarím podľa tvojho receptu ...
cica2
takýto som ešte nerobila, ale vyzerá dobre
kikili
Mám na záhrade rebarboru, ale ked som to vyskúšala na varenie, nechutilo mi to.Ten recept sa zdá dobá kombinácia, no píšu, že rebarbora nie je vhodná pre tých čo majú žlčové či kamene, inakobsahuje vitamín A, B, niacín a protisklerotické flavonoidy. Obsahuje i jód a železo. Najviac je v nej ale zastúpená kyselina šťaveľová, draslík, vápnik, ďalej horčík a fosfor. Rebarbora, vďaka látkam, ktoré v sebe má, napomáha k prečisteniu organizmu, posilňuje svalstvo, kosti, nervy, prospieva krvnému obehu i vzhľadu pleti, vlasov a dokonca je vhodná i k redukcii váhy. S jej konzumáciou musíme byť ale opatrní a chorí so žlčníkom alebo močovými kameňmi by sa jej mali vyhnúť úplne.
izabella929
@kikili , Ďakujem pekne za komentár a poučenie..-))))inak ja ju tak často nepoužívam, ale je to výborný zdroj vitamínov...
janger
Ty si ale sikovna zena, @izabella. Skusala si uz robit jahodovo-rebarborovy dzem? Aj ten je vyborny.
katarina1959
Robili ste niekto z divo rastúcich ringlot, ja doma ringloty nemám, ale viem o mieste, kde rastie a nie je to blízko cesty. Bude s tým len asi viac roboty, lebo sú menšie.
izabella929
@janger , veru neskúšala...jahody na záhrade nemám, lebo som mala pred pár rokmi ešte aj vinohrad a tam som pestovala jahody na takej ploche, že som každý druhý deň oberala za 12 litrové vedro..vtedy som zase namala rebarboru..dík za milý komentár.-)
zirafninka1
Vidim vidim :) mne sa to velmi paci. Doma dopestovane, velke zasoby. Vas hlad neprekvapi. Ale tej roboty na takej zahrade musi byt neuveritelne vela.
izabella929
@zirafninka1 , moja milá, keď pozerá správy a počuješ, aký humus sa u nás v obchodoch predáva, dáva ti to silu, pretože to viem, že doma je to zdravé..ano je s tým veru robota, teraz už ani nie tak veľa, ale pokialňľ nám 3 mesiace nepršlo, tie kvantá vody na zalievanie, aby to vôbec prežilo, je to veru drina...ale zase leto netrvá po celý rok/ešte fajn/ a cez zimu si oddýchneme všetci..je to aj s ovocím tak, že nie každý rok rovnako zarodia stromy a ke´d tento rok máme veľa ovocia, možno na budúci rok nebude, ale závarániny sa nepokazia...minulý rok som ani jednu rajčinu zo záhrady nezjedla, keď začali zrieť, z večera na ráno očerneli všetky komplet...toľko roboty a námahy a nič...chodila som do Maďarska na rajčiny...teším sa, že tento rok je hojnosť...))) dík za milý komkentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia