Foto: dorisa
Keď som videla tento recept v útlej knižočke, ktorú som si od kamošky asi pred 8 rokmi odkopírovala, hneď som dostala na to chuť.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Cukety nakrájame na hranolčeky, dlhé asi 4-6 cm
-
3
Vodu s octom prevaríme...
- 4
...cuketové hranolčeky vložíme do vriacej vody s octom...
- 5
...povaríme asi 5 minút.
- 6
Hranolčeky potom vyberieme a necháme odkvapkať.
- 7
Vychladnuté cuketové hranolčeky plníme do pohárov...
- 8
...a zalejeme kvalitným olivovým olejom.
- 9
Povrch pokryjeme cesnakom , ktorý nakrájame na plátky...
- 10
... poháre zavíčkujeme.
- 11
Uložíme ich v chlade a po 3 (slovom troch) dňoch možeme konzumovať.
- 12
Takto naloženú cuketu používame ako prílohu k rôznym pokrmom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu