Lekvár z mirabeliek fotorecept
Foto: kitchenguru
Lekvár na rýchlu spotrebu do palaciniek, jogurtov, koláčov a na chlebík. Mirabelky (druh sliviek) bez postreku, prírodné. Chuťovo kyselkavejšie.
Postup
-
1
Mirabelky umyjeme a očistíme od stopiek. Vložíme do hrnca a pridáme cukor aj vodu. Varíme do úplného rozvarenia.
-
2
Keď sú mirabelky rozvarené cez vhodné sitko prepasírujeme a tak sa zbavíme kôstok. Prepasírovanú zmes dáme do hrnca a varíme kým sa voda neodparí a lekvár nezhustne. V tejto fáze pridáme citrónovú šťavu a miešame, aby to neprihorelo.
-
3
Keď je lekvár dostatočne hustý, že sa udrží na lyžičke, naplníme ním pripravené zaváraninové (sterilizované) fľaše. Zavrieme viečka a obrátené necháme vychladnúť pod utierkou.
Diskusia k receptu