Stredomorská paradajková salsa na záhradnú párty
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
Postup
-
1
Papriky a paradajky nakrájame na kocôčky. Olivy nakrájame na plátky.
- 2
Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme kocôčky papriky a podusíme. Pridáme rajčiny, olivy, ocot, cukor, škrob, pomôcku na konzervovanie a za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Omáčku ochutíme soľou a korením a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
- 3
TIP: Balsamico Bianco je balzamikový ocot z octu z bieleho vína a vínneho muštu, ktorý na rozdiel od jeho známejšieho variantu, tmavého balzamikového octu, nezreje v sudoch. V recepte môžeme použiť obe varianty balzamikového octu. Tmavý balzamikový ocot salsu zafarbí do hneda.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
... 200 ml ocot , 400 g cukor, 1 bal pomôcka na konzervovanie
Pestuje sa u nas, ci?
U nas su ovela prisnejsie kriteria na registraciu pesticidov a nikomu tu ani len nenapadne pouzivat DDT, co sa v Spanielsku ci v Afrike, kusok nizsie, pokojne moze stat. U nas su zavedene statne institucie, kontorly a podobne, Spanieli svoje krasne olivy na olivac, ktory teraz kazdy pouziva, lebo neviem preco, asi, ze je "in", pestuju kade-tade, matky ista, otec neisty.
...zemiaky, najlepsie francuzske...
Ekologia, globalne myslenie, absolutny deficit, niektori ludia ziju v bubline. Ze u nas sme schopni vypestovat zemiaky, ktore nemusia absolvovat tisickilometrovy transport, tuto osobu asi nezaujima ani trochu. Ona chce "francuzske".