Sterilizovaná kapiová nátierka s hlávkovou kapustou
V diskusii "tetuska" zháňala recept na takúto pomazánku.Jej požiadavku som si všimla neskoro (písala, že ju už robila), ale minulý týždeň, keď som robila Zobraziť celý popisV diskusii "tetuska" zháňala recept na takúto pomazánku.Jej požiadavku som si všimla neskoro (písala, že ju už robila), ale minulý týždeň, keď som robila nejaké kapiové pomazánky z mojich starých receptov, takúto som tam našla. Nikdy som ju nerobila, aj keď som sa viac krát na to chystala. Budem rada, ak ju niekto vyskúša, alebo takúto robil, keby napísal aká je. Takže tu je postup:
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu pokrájame (ja krájam zeleninu na takéto pomazánky na štvrťky alebo polovice, pretože sa to aj tak rozvarí). Keď som robila tie kapiové pomazánky,dávala som do nich aj jaderníky z paprík, pretože ich prepasírujem a tie dajú pomazánke chuť.
- 2
Varíme všetko do odparenia vody (zo dve hodinky). Potom prepasírujeme, pridáme 2 rajčiakové pretlaky(nemám v recepte uvedené aké veľké, ale možno by bolo dobré aj pomodoro 500g- majú napr.v Lidli) a dáme sterilizovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu