Zaváraná tekvica

redakcia - fotkaredakcia, 7. júla 2009 14:17
Ďalšie recepty »
30-45 min
tepelná úprava

Suroviny

3 kg
1 l
100 ml
20 g
10 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Očistenú tekvicu postrúhame a zalejeme studenou vodou. Necháme stáť od večera do rána. Ráno tekvicu vyžmýkame a dáme do zaváraninových pohárov.

  2. 2

    Na dno do každého pohára dáme trocha kôpru. Netlačíme veľmi a od vrchu pohára necháme asi 2-3 cm. Nálev prevaríme a poháre zalievame, až keď vychladne.

  3. 3

    Poháre uzavrieme, zalejeme ich celé vodou a sterilizujeme 30 až 45 minút, podľa toho, aká je tekvica stará.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist