Kečup rumunský

adalim231 - fotkaadalim231, 15. augusta 2012
Kečup rumunský
Foto: adalim231

Výborný zeleninový kečup, mám ho od susedy, odkedy som ho ochutnala iný nechcem. Je trocha pracný, ale stojí za to.

Suroviny

4 kg
4 ks veľká
6 ks
3 ks veľká
4 ks
2 ks veľký
300 ml
6 ks
4 ks
3 kávové lyžičky
2 kávové lyžičky
300 g




Postup

  1. 1

    Umyté paradajky nakrájame asi na štvrtiny do veľkého hrnca, nie je potrebné lúpať, pridáme nakrájanú alebo nahrubo nastrúhanú zeleninu. Hneď na začiatku pridáme aj všetky koreniny okrem cukru. Varíme 2 a pol hodiny, občas zamiešame. / ja varím v hrnci s hrubým dnom, aby neprihorel / Potom rozmixujeme a precedíme cez sitko. Varíme ešte asi pol hodiny s pridaným cukrom. / dĺžka varu závisí na hustote /. Plníme do fliaš o odložíme do suchého dumstu - pod deku. NESTERILIZUJEME.

Diskusia k receptu

zdezda
skúsim aj ja, hoci moji majú najradšej kupovaný, ešte ani jeden druh, ktorý som vyskúšala im nešmakoval :-), potom ho míňam do omáčok, nevďačníci sú to :-)
ancicka
je to fajnové,výborne k mesku.Ja samotný kečup nemusím.kk
ubka
netušila som, že je rumunský, mám presne ten istý recept a je skutočne výborný
tonicka53
@adalim231 , tvoj kečup vyzerá veľmi pekne, má krásnu farbu, už je v kk a je na rade pri spracovávaní rajčín lebo takýto sme ešte nerobili :-)
marijanka712
@adalim231 to by som skôr nazval paradajková pasta , ktorá má bohaté využitie v kuchyni može byť dobré aj ako príloha, ale tá zelenina je vlastné takou zvláštnosťou v tom kečupe a preto ja by ho používala bohato na mäso ako aj na cestovinu. -je to velmi dobrý receptík šup do KK
1x lianka
adalim231
Ďakujem za dôveru, je skutočne vinikajúci, práve varím ďalšiu dávku, teraz pre obmenu s feferónkami, aby si aj manžel prišiel na svoje, pretože mi z minulého roka nezostalo nič. Používame ho k hranolčekom, párkom aj pod mäsko. Nevieme si predstaviť zimu bez neho. Z takejto dávky urobíte asi 15-18 fliaš 250ml. Ďakujem
silvia68
včera som ho varila, teda vlastne piekla. Dala som najprv všetko do hrnca , nechcelo sa mi miešať, tak šup s tým do truby na 2a pol hodiny , na 160st. Krásne hustý, čakám na reakciu mojich pojedačov kečupu. Mne chutí. Zaujémavý receptík, tá zelenina sa mi tam páči.
wiwi
nakoniec pridávať cukor a ocot ,na ten ocot si pozabudla




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia