Nakladaná paprika v olivovom oleji

Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 15. augusta 2013
Nakladaná paprika v olivovom oleji
Foto: Ľuboš Pilc
5 minút
príprava
15 minút
na 240 °C

Suroviny

 po kuse z každej farby
300 ml
1/2 hlavičky
1 vetvička
1 vetvička
1 vetvička




Postup

  1. 1


    Čerstvú papriku pečieme v rúre pri teplote 240°C asi 20 minút. Aby sa paprika lepšie šúpala, vložíme ju do plastového vrecúška. Upečenú papriku zbavíme jadierok a šupky a dužinu rozdelíme na plátky.

  2. 2


    Na olivovom oleji orestujeme plátky cesnaku do hneda, do vlažného oleja pridáme na veľmi jemne nasekané bylinky (rozmarín, tymian, šalviu).

  3. 3


    Na dno pohára poukladáme fi lety papriky, prelejeme ich bylinkovo–cesnakovým olejom. Takto upravená paprika je v chuti iná, jemnejšia a príjemne sladká.

Diskusia k receptu

xanadu1955
Pečenú papriku milujem takto som ešte nejedla ale vyzerá lákavo tak si ju určite spravím. Môžeš mi prosím napísať ako sa potom uskladňuje a ako dlho vydrží takto naložená paprika a či je ju potrebné držať v chlade . Ďakujem
kimlo
Ja som si takú naloženú papriku doniesol raz z Talianska, bola výborná. Tiež bola opečená, s cesnakom a bylinkami. Keďže je tam olivový olej ktorý v chlade tuhne, odporúčam skladovať skôr v nejake špajzi, ak je paprika ponorená, nemala by sa pokaziť...
jerica
pre @kimlo potešenie oka :-)

robievam tiež :-)mám svoje výpestky:-) určite vyskúšam dať do skleníka aj cesnak :-)













kuchticka
@jerica , tak trosku ti v kutiku duse zavidim (ale v dobrom a prajem I nadalej uspech v zahradniceni :-))). Ja taketo krasne plody u nas nevypestujem, chyba mi viacej slniecka, ale snazim sa velmi. mam iba krasne zelene fazulky trojiho druhu, lenze polovicku mi spasly srny.
Recept na papriky je velmi pekny. Ak kupim lacno na trhu skusim tiez nalozit. Milujem papriky na akykolvek sposob.
puntodadino
Tie umele cuda,trojfarebne,to ma byt paprika?Akurat tak asi zdegenerovanym Zapadoeuropanom,co uz zabudli,co ma ako chutit.Dobru chut-chrumkave jahody,paradajky ,ovocie- vsetko iba pre oci. nevidelo to ani slnko,ani dazd,ani podu.Geneticky upravene,aby to vydrzalo"cerstve"14dni.Fuuj,a tymto sa krmi cela generacia- este si dajte k tomu hamburger a colu.
marianne
Do papriky sa nerozumiem:-) ale mala som minuly mesiac s jednou pani zo Sturova zaujimavy rozhovor,ktora uz roky pestuje doma zeleninu,kupila som si od nej cesnak,vytiahla som si ho zo zeme.... povedala,ze ona este paradajky v juli ma nedozrete, chcela som od nej kupit a naozaj boli este zelene...tvrdi,ze to co sa na Slovensku predava,hlinu ani nevidelo.Pestuju sa tak,ze maju korene vo vode a len tam hnojivo a urychlovace sypu...niekde pri Dunajskej Strede...A sudiac ako maju tie paradajky v poslednych rokoch chut, aj by som jej verila...jaaj Boze a ja taky paradajkoholik,mozem sa ja stravovat zdravo ako chcem,ked to je vsetko na prd...
kuchticka
" @puntodadino - "General" a to ma byt co?
Ved hovorime o pestovani v zahradkach pri domoch a nie o umelom rychlopestovani plodin z ktorych maju velke zarobky ti snazivci zarobit za kazdu cenu.
lucka99
Toto vyzerá fakt chutne. Pridávam k mojim nakladaným sušeným rajčinkám :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia