Nakladaná paprika v olivovom oleji
Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 15. augusta 2013
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 15. augusta 2013
Foto: Ľuboš Pilc
5 minút
príprava
príprava
15 minút
na 240 °C
na 240 °C
Postup
-
1
Čerstvú papriku pečieme v rúre pri teplote 240°C asi 20 minút. Aby sa paprika lepšie šúpala, vložíme ju do plastového vrecúška. Upečenú papriku zbavíme jadierok a šupky a dužinu rozdelíme na plátky.- 2
Na olivovom oleji orestujeme plátky cesnaku do hneda, do vlažného oleja pridáme na veľmi jemne nasekané bylinky (rozmarín, tymian, šalviu).- 3
Na dno pohára poukladáme fi lety papriky, prelejeme ich bylinkovo–cesnakovým olejom. Takto upravená paprika je v chuti iná, jemnejšia a príjemne sladká.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
robievam tiež :-)mám svoje výpestky:-) určite vyskúšam dať do skleníka aj cesnak :-)
Recept na papriky je velmi pekny. Ak kupim lacno na trhu skusim tiez nalozit. Milujem papriky na akykolvek sposob.
Ved hovorime o pestovani v zahradkach pri domoch a nie o umelom rychlopestovani plodin z ktorych maju velke zarobky ti snazivci zarobit za kazdu cenu.