Klobásová zmes v pohári fotorecept
Foto: eruska25
Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma, keď nie je čas navariť?
Postup
-
1
Je veľa receptov na klobásy, niekto robí pikantné, niekto viac červené. My robíme takto jednoducho. Zomleté mäso zmiešame s koreninami a necháme postáť, aby sa chute spojili. Mäsovou zmesou naplníme črevá a časť zmesi si zasterilizujeme. Natlačíme ju do 4-5 dl pohárov, zhora necháme voľné 2 cm.
-
2
Do pohára pridáme 1-2 PL vody. Poháre dobre vyutierame do sucha, aby chytilo viečko. Poháre uzavrieme.
-
3
Sterilizujeme ponorené vo vode 90 minút. Na druhý deň sterilizujeme ešte raz 1 hodinu. Mäso jeme napr. na výlete, syn ho má rád opražené v žemli ako hamburger.
Keď sterilizujem surové mäso, tak vždy na dva krát.
Dakuem Vam za radu/tip.
Ked... u nas sa to zjedlo do tyzdna. Ale robil som z podstatne mensej davky.