Zavárané mäso
Zavárané mäso

Klobásová zmes v pohári fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 30. novembra 2023
Klobásová zmes v pohári (fotorecept)
Foto: eruska25

Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma, keď nie je čas navariť?

Suroviny

5 kg
100 g
50 g
18 g
18 g
50 g




Postup

  1. 1

    Je veľa receptov na klobásy, niekto robí pikantné, niekto viac červené. My robíme takto jednoducho. Zomleté mäso zmiešame s koreninami a necháme postáť, aby sa chute spojili. Mäsovou zmesou naplníme črevá a časť zmesi si zasterilizujeme. Natlačíme ju do 4-5 dl pohárov, zhora necháme voľné 2 cm.

    Klobásová zmes v pohári (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do pohára pridáme 1-2 PL vody. Poháre dobre vyutierame do sucha, aby chytilo viečko. Poháre uzavrieme.

    Klobásová zmes v pohári (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Sterilizujeme ponorené vo vode 90 minút. Na druhý deň sterilizujeme ešte raz 1 hodinu. Mäso jeme napr. na výlete, syn ho má rád opražené v žemli ako hamburger.

    Klobásová zmes v pohári (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
plk
plk
Fiha... Robil som nieco podobne ale sterilizoval som iba raz. Skusim podla Vasho receptu nabuduce.
kuko95
Už som takéto niečo robil a je to strašné dobre len tak s chlebom .alebo len zohriať a na cestoviny .super vec
používateľ nemá avatar
plk
plk
@eruska25 (30.11.2023 10:24)

Dakuem Vam za radu/tip.
Ked... u nas sa to zjedlo do tyzdna. Ale robil som z podstatne mensej davky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia