Slivky s kakaom

margaretka28 - fotkamargaretka28, 23. augusta 2012

Vhodné na palacinky, alebo ako poleva na šľahačku, perník a pod.

Suroviny

2  kg zrelé
1  kg
1  kus
150  g




Postup

  1. 1

    Slivky pomelieme,alebo rozmixujeme a za stáleho miešania necháme prísť k varu. Potom pridáme cukor,vanilkový cukor a kakao a varíme od bodu varu ešte 10 minút za stáleho miešania.Nalejeme do umytých a do sucha utretých pohárikov a ešte sterilizujeme na 85 stupňoch 20 min.

Diskusia k receptu

sovka62
Margarétka a aké je to husté? Len ako nátierka?
marianna76
Aj ja som robila... a ešte som pridala trochu horkej čokolády... Ešte si prirobím, lebo deti stíhajú popapať...
ela77
má to výbornú chuť, recept som tiež dostala kedysi v Tatrách akože -nutela-, len neviem čo som raz urobila zle, celá jedna várka mi skysla. V pohároch bolo doslova vidieť bubliny.
daniela1
ja vôbec slivky nemeliem, nechám nakrájané na štvrťky, pridám cukor a kakao, nechám cukor rozpustiť a chvíľu sterilizujem. Je to výboorné s kyslou smotanou, dolkami, parené buchty robím čisté a pridávam tieto slivky..... Cukru podľa sladkosti ovocia.
mijaita
Nikdy jsem podobne neslysela a i kdyz na sladke moc nejsem, tohle urcite vyzkousim :-)
evanaaa
Niekde mám recepty na Slivkovú nutellu, a myslím si, že je rozdiel, ak sa nerozmixuje, ale len povarí, tiež je to iste dobré, ale nie je to tá nutelle, alebo teda, slivková ochutená nátierka.
cica2
to musí byť dobrota, ešte som také neskúšala :-)
mijaita
Skvělé, výborné, úžasné! nechala jsem kousky svestek a pridala listek zelatiny aby to nebylo tak ridke. Musim na dalsi svestky :-)



margaretka28
@mijaita , som rada,že sa podarilo,tá fotka vyzerá úžasne, ja zajtra robím parené buchty,polejem ich na vrch, je to dobréééé.:-)Mne by to doma zlízali aj len tak bez ničoho.:-)
marianna76
@Margaretka28 ahoj, ešte ani koniec augusta nie je a moji chlapi už z jednej dávky zjedli... tak teraz sa chystám na ďalšie... dobre si rozpísala, aj koľko sa varí a sterilizuje... Aj moji, by radi vzali hoci i hrniec a jedli to priamo z toho ... ďakujem
hubata
Dostala som slivky a práve sa tu hrabem v receptoch čo s nimi. Takže už viem...... určite je taká dobrá ako je krásna tá tvoja nutella. Vďaka za receptík a ukladám, lebo sa mi rokmi voľakde zapatrošil. Posielam pochvalu za foto a krásny popis.
stacy77777
zaujímavé a určite chutné,moji tiež majú radi na palacinkách a parených buchtách toping, toto je určite skvelá náhrada, páči sa mi to. Ak ma pamäť neklame, raz si spomínala, že máš meniny 9.9., tak ak som to nepoplietla, prajem všetko naj,naj.....
margaretka28
@stacy77777 , máš dobrú pamäť a si zlatá, že si si spomenula,veľmi pekne dakujem. Máš pravdu,je to veľmi chutná náhrada za toping a myslím, že aj oveľa zdravšia.
mijaita
Ještě se vrátím k mému komentáři. Dělala jsem další várku a musím říct, že pár lístků želatiny nezpůsobí tuhý rosol, ale pouze to, že se ta švestková dobrota krásně maže na lívance i palačinky . Vyzkoušejte, je to lepší než když to teče.
jannnka123
ja to tiež robievam a pridávam aj horkú čokoládu a nahrubo pomleté lieskové oriešky, výborné na palacinkách :)
marianna76
jéj... ahoj, tento rok ani nemám z čoho robiť túto tvoju dobrotu, kukni robím z jablk - dostali sme veľa padaných.... a super... ale toto tvoje slivkové... to staršiemu synovi chutilo oveľa viac, lebo nepripomína detskú výživu... tú môj syn nikdy nemal rád... ale jablká áno, ale nie mixnuté...
spomenula som si na tvoje deťušky a reku náhodou nebudeš mať dakedy slivky: ...  varecha.pravda.sk/recepty/nutela-z-jablk/31955-recept.htm...
...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia