Zavárať či nezavárať

notak - fotkanotak, 3. septembra 2012
Zavárať či nezavárať
Foto: notak

Nakupujeme, podaktorí toho majú zo záhrad, sem tam niekto prinesie. Vždy sa stane, že niečo ostane v chladničke a škoda vyhodiť. Než by sa Zobraziť celý popisNakupujeme, podaktorí toho majú zo záhrad, sem tam niekto prinesie. Vždy sa stane, že niečo ostane v chladničke a škoda vyhodiť. Než by sa to malo vyhodiť tak som si pripravil na celý týždeň. No kým som to nafotil tak veru ostala len jedna zaváračka.

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/4 kg
1/4 kg
1 ks
2 ks
3 ks
6 strúčikov
6 ks
4 PL
1 ks
6 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Než začneme pripravovať hmotu, postavíme variť vodu a pridáme všetky ingredencie na sladkokyslý nálev. Alebo taký aký kto obľubuje. Nakrájame hlávkovú kapustu, tá pôjde na spodok. Potom pridáme alma papriky, baranie rohy, nakrájanú cibuľu na hrubo, očistený cesnak, čili papričky na to pridáme nakrájanú čínsku kapustu. Na vrch natlačíme polovicu feferónky a na hrubšie plátky nakrájanú uhorku.

    Zavárať či nezavárať - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme horúcim roztokom uzavrieme a dáme vychladnúť. Odložíme do chladničky a pripravené k akémukoľvek obedu.

  3. 3

    Takže, nechať niečo zničiť? Veru nie všetko môžme spracovať, veď v priebehu týždňa sa to skonzumuje.

Diskusia k receptu

evusik
krásny, farebný šalát... určite výborný spôsob ako zužitkovať aj malé množstvá zeleniny :-)
klaura
ani si to nejdem ukladať ... idem to hneď urobiť ... :)
damisa
máš moje sympatie, pohár lahodí oku a určite aj tak dobre chutí..
valeri
dobré, škoda vyhadzovať niečo, čo sa dá ešte zúžitkovať. A vyzerá lákavo.