Ríbezľový lekvár s pudingom

evelin1968 - fotkaevelin1968, 14. júna 2011
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 l
2 ks
2 ks
2 kg




Postup

  1. 1

    Ríbezľovú šťavu varíme 10 minút s 1,5 kg cukru. Potom pridáme zvyšok cukru aj s ostatnými prísadami a varíme 7 minút. Horúce lejeme do pripravených zavaracích pohárov.Po vychladnutí, zatvoríme viečka a sterilizujeme 20 min. Je výborný na vianočné zliepané pečivo.

Diskusia k receptu

baboja
Je to velmi zaujimavy receptik.Urcite vyskusam.Len nemam predstavu co s tym spravi Zlaty klas.
ancicka
Ríbezle obsahujú veľa vody, tak asi aby zahustil zlaty klas,ale aj pektogel,zahusťuje.Ja varím v miskách postupne ,takže sa voda počas varenia odparí.Je to síce zdlhavejšie ale lekvár je lepší.Mne raz kamarátka povedala,že ona rada varí s pektogelom,lebo aj z vody sa uvarí lekvár a nenarobí sa toľko.
betka11
ja si myslím že to bude ako želatína,ja takto robím niektoré koláče,miesto želatíny použijem zlatý klas je to celkom fajn.
evelin1968
Treba dobre zozmiešať s troškou studenej štavy a postupne to tam prilievať. Má to velmi jemnú konzistenciu.
olga42
Štava sa ma varit spolu so Zlatým klasom,prosím odpíšte mi ďakujem.
evelin1968
Odlejeme si zvlášť studenú sťavu kde si , najskúr varíme šťavu s pektogelom a ku koncu primiešame tú šťavu zmiešanú so zlatým klasom . A dovaríme. Je výborný a jemnučký.
vierik
Ešte som zo zlatým klasom džem nevarila,ale vyskúšam veď všetko raz robíme prvý krát nie?
evelin1968
Aj mne sa to zdalo čudné ,ale skús. Myslím ,že sa ti bude páčiť. Prajem dobrú chuť.
jeka
zaujímavý receptík,vyskúšam,dakujem
zdenkas
Ja už niekoľko rokov robím len tento džemík a je výborný.Keď mám pridám aj šťavu z malín.Kto okoštoval chcel recept.Možem len odporučiť...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia