Foto: izabella929
Cukinovú čalamádu som robila vtedy, keď už v mojej záhrade končila sezona uhoriek, aby som obohatila zaváraninu všetkými vitamínmi.
60 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3 kg väčšia |
|
600 g |
|
5 kusov |
|
4 kusy |
|
7 kusov |
|
1 velký kus (gigant) |
|
1 malá hlávka |
|
7 kusov |
|
7 kusov |
|
7 lyžíc |
|
5 ks |
|
Postup
-
1
Všetky napísané suroviny som umyla, postrúhala na strúhadle.Vznikla nádherná farba pre oči.
-
2
Urobila som nálev: na 2 l. vody , pol litra ocot, 250 g. cukor a 100 g soli.Všetko som rozmiešala, aby sa rozpustil cukor aj soľ. Nálevom som zaliala čalamádu.Čalamádu nechám stáť v náleve 4 hodiny.
-
3
Po 4. hodinách som dala čalamádu do umytých pohárov.Sterilizovala som ju 15 min, na 80 st.Hotová čalamáda po sterilizácii je na hlavnom obrázku..
Diskusia k receptu