
Frkacúle zo zemiakového cesta
Recept som našla na jednej stránke o varení. Pravé frkacúle pochádzajú z oblasti Modry, pripravujú sa z rezancového cesta na doštičke, na ktorej sa zakrúcajú a robia vzorky a používajú sa do mäsových polievok....

Jelení vývar s knedličkami
Dobre umyté mäso z jeleňa vykostíme. Očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na plátky. Spolu...

Bryndzové pirohy so slaninou a s cibuľkou
Jeden recept na bryndzové pirohy tu mám, ale cesto som robila s mliekom, dnes pridávam...

Jednoduchá krémová špargľová polievka
Rýchla, chutná a bez smotany, mlieka či zahusťovania múkou. Takéto polievočky mám rada....

Kapustové fliačky
Robila som šunkové fliačky. Tak som to využila a pre seba som spravila trochu kapustových fliačkov....

Laksa
Nakoľko sa jej hovorí aj polievka 100 surovín, tak je to len jedna z možností. Ak...

Jednoduché cestoviny s tuniakom
Kedze velmi rada varim cestoviny vacsinou s vlastnych vymyslov rozhodla som sa tu jeden pridat. Vyskusajte...

Tekvicový prívarok
keď som bol malý, tak som ho vôbec nemal rád, ale chute sa menia...

Hubová omáčka
Očistené huby nakrájané na plátky osmažíme na rozpálenom oleji a pridáme soľ a mletú rascu. Podlejeme...

Polievka zo šampiňónov
Na oleji orestujem nadrobno nakrájanú cibuľu, pridám aj mletý kmín. Orestovanú cibuľu stiahnem z plynu,...

Acidofilné halušky s tvarohom
Dnes som si varila halušky z acidofilného mlieka ktoré sú chutné, nie drahé a na...

Paradajková kapusta s bravčovým bôčikom
V tejto časti seriálu o slovenských dobrotách bude Jozef Mak s hosťom Pavlom Tužinským variť paradajkovú kapustu....

Mliečna ryža
Umyté jahody si nakrájame na malé kúsky. Potom si nakrájame sušené ovocie. Kúsok manga...

Hubové rizoto
Správne pripravené rizoto by malo byť vláčne a krémovité, keď sa naloží na tanier musí sa...

Domáca tlačenka s cibuľou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Krémová PARADAJKOVÁ polievka, rýchlo a chutne
@jerica Paradajkovú polievku robievam pokiaľ mám svoju paradajkovú šťavu , paradajky sú už posadené nahadzujú plody...

Šošovicové fašírky s tekvicovým prívarkom
Červenú šošovicu si uvaríme. Po uvarení zmiešame s namočenými pohánkovými vločkami. Vypracujeme, dohustíme hraškou....

Špenátový prívarok
Každý má ten svoj najoblúbenejší recept na špenát, ale rada sa podelím aj s mojou verziou....

Zapekané kuracie rezne z broskyňou a ryžou
tento recept mám z našej domácej kuchyne a poznám ho asi od čias ked som začínala variť

Margetinkova šutelica
Priateľ sa v kuchyni motá veľmi rád. Či už pomáha mne alebo sa realizuje sám....

Sobotňajšia cibuľová polievka
Môj ocko má rád také tie naše slovenské jedlá. Dnes len tak poznamenal že by mu...

Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou
Chutná kombinácia fazule, kyslej kapusty, zemiakov, údenej krkovičky a klobásy.

Bolonská omáčka
Receptov na bolonskú omáčku je veľmi veľa. Netvrdím, že ten môj je ten správny taliansky,...

Cuketové halušky
Tak milovníci halušiek... čo tak urobiť si ich z cukety? Sú vynikajúce, veľmi chutné a...

Krémová polievka z pečenej papriky
Nikdy predtým som túto polievku nejedla, ale vždy som ju chcela ochutnať, vyskúšať. Dnes...

Broskyňový džem
Broskyne umyjeme, dáme do sita a spolu ponoríme do vriacej vody. Necháme ich tam tak...

Frankfurtská polévka s párkem
Tak dnes dám zase rychlovku. Mám moc rád polévky a je jedno, jestli je to...

Chrumkavé pečené kurča bez kosti s hubovou omáčkou
Tento recept si jednoducho zamilujete a už inak kurča piecť nebudete :) tak ako aj ja.....

Šošovicový prívarok (pôstne jedlo)
Na oleji popražíme nakrájanú cibuľku, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme vodou a vsypeme šošovicu. Pridáme...

Cestoviny s citrónom a avokádom
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si ostatné suroviny.

Nedeľná raňajková mačanka
Vždy, keď varím kapustnicu, mám z kapusty aj kyslú kapustovú vodu, teda "jušku", ...

Tvarohové guľky s ovocím podľa Hany Gregorovej
Recept vychýrenej kuchárky - herečky Hany Gregorovej je veľmi jednoduchý, rýchly a hodí sa najmä teraz...