Foto: pumaamravec
Kokosky, ktoré chutia každému. Jednoduchá, rýchla dobrota pre všetkých. Už počas tuhnutia minimálne polovica záhadne zmizne. :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tento recept je aj pre celiatikov, kde je použitá Maisgriess z DM drogérie čiže kukuričná krupica/polenta. Je možné použiť aj 3 PL pšeničnej krupice ak nemáte bezlepkovú stravu. Mandlové mlieko je jemne sladké tak sa do tohto receptu výborne hodí, ale každý si môže recept samozrejme prispôsobiť podľa chuti.
- 2
Mandlové mlieko spolu s polentou a cukrom privedieme do varu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Kašu necháme vychladiť.
- 3
Do malého hrnčeka si nalámeme čokoládu a pridáme kokosový olej. Na najmenšom plamienku si čokoládu roztopíme.
- 4
Do vychladenej kaše pridáme kokos a premiešame. Mokrými rukami naberáme čajovou lyžičkou hmotu a rukami formujeme gulôčky. Guľky ponárame do čokolády na vidličke, čokoláda odkvapká a guľku dáme na sitko alebo mriežku. Vložíme do chladničky. Počas tuhnutia kontrolujeme stav a keď sú stuhnuté aj posledné 2 pre celiatickú návštevu ponúkneme ich:D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu