Extra kokosky

pumaamravec - fotkapumaamravec, 14. januára 2014

Kokosky, ktoré chutia každému. Jednoduchá, rýchla dobrota pre všetkých. Už počas tuhnutia minimálne polovica záhadne zmizne. :)

30
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2,5 PL
250 ml
3 PL
150 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Tento recept je aj pre celiatikov, kde je použitá Maisgriess z DM drogérie čiže kukuričná krupica/polenta. Je možné použiť aj 3 PL pšeničnej krupice ak nemáte bezlepkovú stravu. Mandlové mlieko je jemne sladké tak sa do tohto receptu výborne hodí, ale každý si môže recept samozrejme prispôsobiť podľa chuti.

  2. 2

    Mandlové mlieko spolu s polentou a cukrom privedieme do varu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Kašu necháme vychladiť.

  3. 3

    Do malého hrnčeka si nalámeme čokoládu a pridáme kokosový olej. Na najmenšom plamienku si čokoládu roztopíme.

  4. 4

    Do vychladenej kaše pridáme kokos a premiešame. Mokrými rukami naberáme čajovou lyžičkou hmotu a rukami formujeme gulôčky. Guľky ponárame do čokolády na vidličke, čokoláda odkvapká a guľku dáme na sitko alebo mriežku. Vložíme do chladničky. Počas tuhnutia kontrolujeme stav a keď sú stuhnuté aj posledné 2 pre celiatickú návštevu ponúkneme ich:D

Diskusia k receptu

luss44
krásne, už sú uložené do kolónky "nepečené dobroty"
pumaamravec
Mandlove mlieko zozenies v DM drogerii alebo aj v Tescu:) vyborne je aj ryzove alebo ovsene:) tal isto v DM ;)
lyali
@pumaamravec , no to sa ani nečudujem, že tak rýchlo miznú ,-) A ďakujem za tip aj na mandľové mlieko :-)
violeta
hmmm, tie sa ale krásne usmievajú, hneď zajtra nakúpim materiál a vyskúšam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia