Sójový paprikáš s haluškami
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 11. novembra 2015
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 11. novembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv pripravíme zeleninový bujón, do ktorého na hodinu namočíme sójové kocky. Potom ich scedíme, cibuľu očistíme, nakrájame najemno, restujeme dozlatista, pridáme cesnak, sójové kocky a mletú červenú papriku. Podlejeme bujónom a necháme 15 minút povariť, potom nalejeme smotanu a varíme ďalších 10–15 minút, podľa potreby zahustíme múkou alebo zredukujeme. Dochutíme.
- 2
Z múky, vajec, zo štipky soli a z vody vypracujeme cesto na halušky, cez sito na halušky pretlačíme do vriacej osolenej vody. Keď sú hotové, dôkladne ich precedíme a orestujeme na masle.
- 3
Aranžujeme podľa fantázie, paprikáš sa môže podávať aj s karlovarskou alebo kysnutou knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hodina na kocky je málo, to stačí akurát pre granulát. Kocky treba napácovať už ráno, ak chceme obedovať. Ja nerobím kocky, ale plátky, tie zostanú šťavnaté a prejdú rýchlejšie chuťami. Do bujónu pridajte lahôdkové droždie /Tebi/, sójové mäso získa lepšiu chuť.