Rýchla cibuľová omáčka

redakcia - fotkaredakcia, 1. februára 2010
2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 kocka
200-300 ml
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu nasekáme nadrobno a dáme na masť. Keď začne zlatnúť, podlejeme ju asi 100 ml vody a pridáme k nej kocku bujónu.

  2. 2

    Počkáme, kým sa bujón rozpustí, medzitým dobre rozmiešame v studenej vode polohrubú múku potom ju postupne a za stáleho miešania lejeme do cibuľového bujónu.

  3. 3

    Varíme asi 5 minút, až kým dostaneme hladkú omáčku, ktorú podľa chuti okoreníme čiernym korením, rascou, novým korením a podobne. Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

Vymazať
aszabka
Robila som k pečeným kuracím prsiam s ryžou, zjemnila som ju mliekom a solamylom, bez bujónu, len s koreninami, fajná..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia