2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nasekáme nadrobno a dáme na masť. Keď začne zlatnúť, podlejeme ju asi 100 ml vody a pridáme k nej kocku bujónu.
- 2
Počkáme, kým sa bujón rozpustí, medzitým dobre rozmiešame v studenej vode polohrubú múku potom ju postupne a za stáleho miešania lejeme do cibuľového bujónu.
- 3
Varíme asi 5 minút, až kým dostaneme hladkú omáčku, ktorú podľa chuti okoreníme čiernym korením, rascou, novým korením a podobne. Podávame s chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu