Špenát na obed

aroooo - fotkaaroooo, Želiezovce, 16. novembra 2010
Špenát na obed
Foto: aroooo

Keďže teraz tu bol špenát na raňajky,pridávam špenátové jedlo na obed.Je to podobné,ale predsa trochu iné.

2-4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 sáčok, mrazený
1-2 ks
2-3 ks, včerajšie
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
čo vsajú rožky
4-5 PL
 uvarené v šupke
3-4 ks, surové

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do rajnice dáme olej,na ktorom zapeníme na drobno pokrájanú cibuľu a dáme zmrazený špenátový pretlak. Ten roztápame na cibuľke,obraciame.Medzitým si pokrájame rožky,pokropíme mliekom,aby sa nasiakli ale zas nie veľa mlieka,aby z nich tieklo,len aby boli vlhké,prípadne rožky ešte roztlačíme vidličkou a dáme do roztopeného a trochu povareného špenátu.Podľa chuti posolíme,pridáme mleté č. korenie a roztlačený cesnak podľa chuti /3-4 strúčiky/,zamiešame,trochu povaríme a nakoniec pridáme rozšľahané vajcia,zamiešame,povaríme,aby vajcia ztuhli.

  2. 2

    Podávame s práve uvarenými ošúpanými zemiakmi,ktoré na tanieri rozkrájame lyžicou,osolíme,na ne navrstvíme špenát /jeho hustota je ako zemiakové pyré/ a pokvapkáme trochou oleja.Ako deti a aj teraz to máme veľmi radi takto,prívarok by sme asi nezjedli.Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Poznám špenát na rôzne spôsoby ale tento nie a veeeeľmi sa mi páči, určite čoskoro vyskúšam a verím, že nám bude chutiť. Vďaka za recept.
Som rada,že Vás recept zaujal,ja to robievam dosť pikantné/cesnak,ml.č. korenie/,až spravíte,napíšte ako chutilo.