Foto: helga50
Zbožňujem hríby ,musím ich mať aspoň raz do týždňa. Tento recept milujem! Raz som jedla podobnú omáčku v reštaurácii tak som si to skúsila Zobraziť celý popisZbožňujem hríby ,musím ich mať aspoň raz do týždňa. Tento recept milujem! Raz som jedla podobnú omáčku v reštaurácii tak som si to skúsila spraviť sama doma . Podarilo sa :) Nepíšem množstvo pretože ja to všetko robím od oka . A každý si úž podľa chuti dá viac alebo menej hríbov.
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Cibuľku si nakrájame na kocky ,dubáky na plátky a petržlenovú vňať si nasekáme na drobno.
- 2
Na oleji si osmažíme cibuľu, keď je cibuľa do zlatista ,pridáme soľ a čierne korenie. Premiešame a pridáme na plátky nakrájané dubáčiky ktoré sprudka osmažíme. Potom znížime teplotu podlejeme trochou vody a prikryjeme .Dusíme cca 5-10 minút. Keď sa dubáky podusili pridáme pretlačený cesnak a nasekanú petržlenovú vňať. Povaríme 2 minúty a pridáme smotanu na varenie (nie veľa nech niesu príliš smotanové). Počkáme kým to všetko zovrie a hotovo! :)
- 3
Na záver si uvaríme penne polejeme ich dubákovou omáčkou a môžme na vrch pridať postrúhaný syr. Milujem toto papaníčko :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a pravidlo:
nikdy nie omacka na cestoviny,ale vzdy cestoviny do omacky a potrepat aby sa omacka naviazala na cestoviny.