Penne s dubákovou omáčkou

helga50 - fotkahelga50, 24. januára 2014
Penne s dubákovou omáčkou
Foto: helga50

Zbožňujem hríby ,musím ich mať aspoň raz do týždňa. Tento recept milujem! Raz som jedla podobnú omáčku v reštaurácii tak som si to skúsila Zobraziť celý popisZbožňujem hríby ,musím ich mať aspoň raz do týždňa. Tento recept milujem! Raz som jedla podobnú omáčku v reštaurácii tak som si to skúsila spraviť sama doma . Podarilo sa :) Nepíšem množstvo pretože ja to všetko robím od oka . A každý si úž podľa chuti dá viac alebo menej hríbov.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Cibuľku si nakrájame na kocky ,dubáky na plátky a petržlenovú vňať si nasekáme na drobno.

  2. 2

    Na oleji si osmažíme cibuľu, keď je cibuľa do zlatista ,pridáme soľ a čierne korenie. Premiešame a pridáme na plátky nakrájané dubáčiky ktoré sprudka osmažíme. Potom znížime teplotu podlejeme trochou vody a prikryjeme .Dusíme cca 5-10 minút. Keď sa dubáky podusili pridáme pretlačený cesnak a nasekanú petržlenovú vňať. Povaríme 2 minúty a pridáme smotanu na varenie (nie veľa nech niesu príliš smotanové). Počkáme kým to všetko zovrie a hotovo! :)

  3. 3

    Na záver si uvaríme penne polejeme ich dubákovou omáčkou a môžme na vrch pridať postrúhaný syr. Milujem toto papaníčko :)

Diskusia k receptu

mariamka
ty si ale sikovna!! a skoro moja suseda :) velmi chutne cestovinky si uvarila, take u nas mozu byt hocikedy, a vidim, ze dnes mas premieru, tak vitaj v kolektive, nech sa dari :)
natascha1
Máš 5 hviezdičiek. Dubáky si použila mrazené? Keď sa mi podarí nájsť jeden dubák za uhorský rok, tak si ho šetrím do kapustnice. Ak by som raz našla toľko, žeby som nevedela čo s nimi - čo sa asi nikdy nestane, tak určite vyskúšam.
helga50
Jééj ďakujem :) snažím sa. :P Toto je robené z mrazených keďže minulý rok neboli poriadne hríbiky ale chutilo skoro ako z čerstvých. :)
radox1
helga rada k bodu 2.dubaky nepodlievaj a neprikrivaj,naopak vodu potrebujes dat z nich prec,cize hriby pomaly opekat a glazovat-zamen olej za maslo,nasledne cesnak a na zaver petr.vnat.
a pravidlo:
nikdy nie omacka na cestoviny,ale vzdy cestoviny do omacky a potrepat aby sa omacka naviazala na cestoviny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia