Foto: zlota1
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
z kelu zoberieme 6-8 listov ktore oplachneme a dame ovariť do osolenej vriacej vody aby zmäkli.
- 2
Medzitym si pripravime mäsovú plnku.Mleté mäso,vajce, 1 nadrobno pokrájanú cibuľu,uvarenú ryžu zmiešame v miske,okoreníme korením,majoránom,cesnakom buď sušeným,alebo čerstvým podľa chuti a pridáme lyžicu horčice.dobre premiešame.
- 3
Ovarené a vychladnuté listy plníme mäsovou zmesou,zatočíme do batôžkov a vkladáme do vymastenej zapekacej misky.Upečieme pri cca 160 st,približne 40 min.
- 4
Omáčka:druhú cibuľu nakrájame a speníme na oleji,ostatok z kelu nakrájame nadrobno,pridáme k cibuli,zalejeme vodou pridme bujón,alebo zalejeme vývarom.Pridáme bobkový list,korenie,soľ,mletú rascu a varime,kým kel zmäkne.Potom vytiahneme bobkový list a celú zmes rozmixujeme tyčovým mixérom do krémova.pridáme smotanu,prevaríme dochutíme cesnakom podľa vlastnej chuti a zátretkou z vody a múky zahustíme na želanú konzistenciou.
- 5
Ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu