Foto: ancicka
Trocha iný deň a noc,no veľmi chutní a šťavnatý.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Najsamprv si očistíme jablká,hlboký plech vyložíme papierom a naň nastrúhame jablká na uhorkovom strúhadle.jablká podľa kyslosti môžme pocukrovať a taktiež posýpať škoricou.Potom maslo s cukrami vyšľaháme,pridáme žltky a ešte vyšľaháme do peny.
-
2
Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práško,zamiešame a pridáme mlieko.Z bielkou vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do cesta.
-
3
Polovicu cesta rozložíme po kôpkách na jablká a do druhej pridáme preosiaté kakao,zamiešame a a zasa po kôpkach rozložíme na celý plech.
-
4
Cesto rozotrieme a upečieme.pečieme približne 20-25 min,na 200°C.
-
5
Medzi tým si pripravíme želatinu tak,že si šumienku vysypeme do vody,necháme ju vyšumieť
-
6
a pridáme zlatý klas. Podľa chutí môžme osladiť.Uvaríme.
-
7
Ked je koláč upečený,prevratíme ho na druhý plech,papier stiahneme a necháme ho vychladiť.Na vychladený potom rozotrieme želatinu a necháme stuhnúť.
-
8
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu