Môže byť aj klobása. Recept mám z knihy Márie Hájkovej.
Suroviny
| 200 g |
|
| asi 1,30 l |
|
| 1 ks |
|
| 200 g |
|
| na zápražku |
|
| 1,5 PL |
|
| 2 ks strúčik |
|
|
|
|
| 100 g alebo klobása |
|
| 2,5 dcl |
|
| podľa potreby |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cícer si vopred namočíme. Na druhý deň varíme v tej istej vode, pridáme 1 bobkový list.
-
2
Keď je cícer skoro uvarený, pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky.
-
3
Z tuku a múky pripravíme zápražku.
-
4
- primiešame postrúhaný cesnak, trochu opražíme
-
5
a zamiešame do vriacej polievky. osolíme.
-
6
pridáme párok. Ak pridávame klobásu, varíme dlhšie, aby bola uvarená. Môže sa pridať aj celá, na záver vybrať a pokrájať.
-
7
Kyslá smotana + múka + mlieko /stačí aj len jedno/ --- zmiešame
-
8
nalejeme do polievky, pridáme podľa chuti ocot, cukor
-
9
a necháme prevrieť









Diskusia k receptu