Restované zemiaky

skmakiki - bez fotkyskmakiki, 18. augusta 2011
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
70 g
150 g
1/2
1 PL




Postup

  1. 1

    Do slanej vody nakrájame zemiaky na väčšie kusy. Povaríme cca 20 minút, až kým sa nerozvaria. Na masle opražíme do zlata, nadrobno nakrájanú cibuľu. Zemiaky scedíme a pridáme na cibuľu. Posypeme paprikou a krátko opražíme. Dochutíme vegetou.

Diskusia k receptu

huck
Stara dobra klasika! Mam iich rada k varenemu masku s kopou šalatu z endivie alebo červeneho radiča! Inak zemiaky využivam tie drobnejše a varim ich v šupke. Ošupane, nakrajane dam na cibulku - postup jednaky ako u teba.
evanaaa
Ja tiež robím ako Huck, menšie zem. uvarím v šupke a šupnem na cibuľku, také sú najlepšie, lebo keď sa dlho varia ( do rozvarenie, sú trochu vodové). Alebo ich uvarím ošúpané-pokrájané domäkka, trochu roztlačím vareškou, cibuľku si opražím zvlášť ( najlepšie na masti, nie oleji) a zmiešam so zemiakmi. Ale táto kombinácia je chutná na každý spôsob.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia