Poľský Bigos

sajmina - fotkasajmina, 1. augusta 2010
90 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 kg
50 g
1 ks
2 dcl
1 ks




Postup

  1. 1

    Kapustu prepláchneme, aby nebola veľmi kyslá a dáme ju variť do vody. Pridáme opraženú cibuľu, huby a korenie.

  2. 2

    Udusené, alebo upečené mäso pokrájame na malé kúsky a pridáme ku kapuste. Podlejeme vínom a ešte chvíľu varíme.

  3. 3

    Hotové jedlo musí byť husté - z minimálnym obsahom tekutiny. Bigos sa pripravuje naraz na 4 dni. Štvrtý deň bude chuťovo najlepší. Podávame s chlebom alebo pečivom.

Diskusia k receptu

tinca
@sajmina tak bigos mám veľmi rada, ale pre samú si ho nerobím, ale celkom dobrý robia v Tescu, občas si ho kúpim.
frezia68
@sajmina : si šikulka,pekne si sa uviedla na Vareche,tak vítaj.Bigos poznám aj z Poľska.....:-)))
jezibabka1
@sajmina vitaj a dík za recept, ukladám, lebo kapustu a mäso môžem stále a keď je to upravené tak, aby v tom lyžica stála......no čo Ti budem hovoriť:))))))))
evanaaa
Sajmina, veru, taká mladá a varí, to je vzácnosť v tejto dobe, mladé dievčatá sa nie všetky zaujímajú o varenie, aj tu je ich pár, ale aj mládencov, teda vitaj. Toto jedlo mám rada a oplatí sa ho skúsiť.
sajmina
No tak to áno.No ja som potom jedna z toho mála.Ale tak je to moja oblúbená činnosť :))
celka
Bigos je strašně chutný. Jakby ne, když jsou tam samé dobroty.
A ještě má jednu dobrou vlastnost, že čím víckrát se ohřívá, tím je lepší.
Super recept.
zdezda
Fíííííha, opäť kapustička, to sa mi ľúbi, vitaj na Vareche :-)))
allstar
No Simonka vidím že si dobrá kuchárečka . No musím ho aj ja navariť.Kapustička je zdravá a hlavne v zimnom období....Mňam
stenia
som polka a preto tie tortelini k borštu s cviklou by som neodporučala, prave uška plnene kvalitným mletym mäskom alebo čerstvymi hribkami je o nečom inom , to je pravy cviklový boršč s uškami, už som to u nekoho ochutnala ale je to veľmi vzdalene tomu pravemu.
solikoo
Prave som dovaril tvoj bigos :-) .... Asi sa fakt vydaril. Prave pred 3 dnami som dostal od polskej rodinky pravy polsky bigos tak som to musel vyskusat...... Zozerem ho aj keby mi nechutil ...... :-)
mijaita
Asi tak vařím i já bigos a vařila jsem dneska, přišla mi na něj chuť. Zelí bych mohla jíst skoro denně a bigos je úžasné jídlo. Protože tu není foto, přidávám moje. Opravdu dobrý, kvalitní, je tenhle recept od @Sajmina


marianne
Robievam z polovice sladkej kapusty a polovice kyslej, bez vína. Tak ma to naučila Poľka - kolegyňa. Ono čo rodina to iný Bigos, asi ako naša kapustnica. Ale aj tento môže by výborný.
mijaita
@Marianne take jsem varila ze zeli syroveho a kysaneho. Nevsimla jsem si ze v rc syrove chybi. Kapku vina davam, kdyz mam. Ale nemyslim, ze je zasadni.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia