Foto: renata83
Pôvodný recept pochádza z New Yorku - polovička anglického muffinu, pátok šunky, vajíčka do stratena, holandska omáčka. Ja som dnes spravila s lososom, tiez Zobraziť celý popisPôvodný recept pochádza z New Yorku - polovička anglického muffinu, pátok šunky, vajíčka do stratena, holandska omáčka. Ja som dnes spravila s lososom, tiez známe ako Eggs Atlantic, Eggs Hemingway alebo Eggs Royale.
porcie
Postup
-
1
Najprv si pripravíme omáčku. V miske zmiešajte žĺtky a citrónovú šťavu, až kým sa objem nezdvojnásobí.
-
2
V hrnci dajte zohriať vodu. Misku položte na hrniec a pokračujte v miešaní vajíčok. Dajte, ale pozor abý voda nevrela a nespravila sa vám praženica. Pridávajte maslo po častiach.
-
3
Ak sa vám spraví moc hustá omáčka pred podávaním rozrieďte teplou vodou.
-
4
Muffiny rozkrojte na polovice, trochu ztousujte. Natrite maslom.
-
5
Dajte lososa na muffiny a spravte si poached eggs - vajíčka do stratena
-
6
Dajte zovrieť v hrci vodu, pridajte ocot. Vajíčka, po jednom, pridávajte do vody a chvíľu povarte. Mne moc vojíčka nevyšli, aj keď som použila trik :-) dajte vajíčko do naberačky a pomaly ho vložte do vriacej vody s octom. Z druhého vajíčka som teda radšej spravila volské oko. Ale aj tak chutilo.
-
7
Polejte vajíčka omáčkou, posýpte červenou paprikou alebo petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť. mňam roztečený žĺtok - presne ako ho mam rada
-
8
Raňajky do postele, futbal v telke........ šťastný to chlap :-)))))))
-
9
Ďalšie verzie: Eggs Blackstone - s plátkom paradajky Eggs Florentine - šunku nahraďte špenátom Irish Benedict - šunku nahraďte kúskom ťeľacieho mäsa Huevos Benedict - šunku nahraďte avokádom a polejte salsou a holandskou omáčou určite ich na internete najdete viac
Tieto su z Australie;-)
varecha.pravda.sk/recepty/benediktinske-vajicko-fotorecep...
Na druhý pokus to hadam bude lepšie