Paradajková kapusta
Foto: frommykitchendotcom
Postup
-
1
Kapustu narežeme na tenšie rezance, dáme do hrnca a zalejeme trochou vody. Pridáme paradajkový pretlak (ja sam dala 3 dcl domáceho), asi 15 semienok rasce a nadrobno nakrájaný cesnak. Prikryjeme a necháme dusiť.
- 2
Medzitým si pripravíme cibuľku. Nakrájame ju nadrobno a v osobitnom hrnci opražíme na bravčovej masti.
- 3
Keď je hotová, pridáme múku na zahustenie a trochu sladkej červenej papriky. Odložíme na stranu a týmto potom kapustu zahustíme.
- 4
Keď je kapusta zhruba napoly uvarená, pridáme soľ a necháme ďalej variť.
- 5
Hotovú kapustu nakoniec zahustíme zápražkou. My cibuľu v kapuste nemáme radi, tak zápražku pridávam cez sitko. Komu však nevadí, nemusí. Premiešame, varíme ešte pár minút a odstavíme.
Tiež paradajková kapusta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem velmi pekne