Paradajková kapusta
Paradajková kapusta

Paradajková kapusta

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 30. mája 2023

Suroviny

1,5 kg
3 dl
2-3 strúčiky
2 ks stredná
1 PL
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Kapustu narežeme na tenšie rezance, dáme do hrnca a zalejeme trochou vody. Pridáme paradajkový pretlak (ja sam dala 3 dcl domáceho), asi 15 semienok rasce a nadrobno nakrájaný cesnak. Prikryjeme a necháme dusiť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme cibuľku. Nakrájame ju nadrobno a v osobitnom hrnci opražíme na bravčovej masti.

  3. 3

    Keď je hotová, pridáme múku na zahustenie a trochu sladkej červenej papriky. Odložíme na stranu a týmto potom kapustu zahustíme.

  4. 4

    Keď je kapusta zhruba napoly uvarená, pridáme soľ a necháme ďalej variť.

  5. 5

    Hotovú kapustu nakoniec zahustíme zápražkou. My cibuľu v kapuste nemáme radi, tak zápražku pridávam cez sitko. Komu však nevadí, nemusí. Premiešame, varíme ešte pár minút a odstavíme.

Diskusia k receptu

chemik
Na tento recept jsem narazil začátkem sedmdesátých let v Rumunsku v luxusní restauraci a nebylo v tom nic navíc, jen po několika hodinách zcela rozvařené uzené koleno, protože v té době se tam nebylo v prodeji maso ani mletá paprika, ale chuť byla neočekávaně výborná.
zahra
My sme si ako deti davali davali teplu na maslovy chlieb a olizovali ruky az po lakte od stekajuceho masla.
kata50
Áno túto paradajkovú kapustu aj my máme radi. Ja do nej rada pridám ešte cukor ( podľa chuti paradajok ),kúsok celej škorice, 2-3 guličky nové korenie, a celé čierne korenie. Po uvarení škoricu aj nové korenie povyberám a kapusta krásne zavonia za bylinkami. Vyskúšajte :-)
evanaaa
Radi ju máme aj my, robievam často a práve som na ňu myslela aj teraz....nedávam cesnak, ani guličky korenia........ale cukor áno, pretlak býva kyselkavý a do všetkých paradajkových jedál ho dávam. A k tomu mäso na šťave.