Polievka z kuracích krkov (so zeleninou)

lenkac - fotkalenkac, 4. novembra 2012
Polievka z kuracích krkov (so zeleninou)
Foto: lenkac

Je tu veľmi veľa dobrých receptov na dobrú kuraciu polievočku, tak pridávam aj ja svoj recept. Veľmi rada robím túto polievočku, je naozaj rýchla Zobraziť celý popisJe tu veľmi veľa dobrých receptov na dobrú kuraciu polievočku, tak pridávam aj ja svoj recept. Veľmi rada robím túto polievočku, je naozaj rýchla a ľahká. Na môj chronicky chorý žalúdok úplne ideálna :)

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
1 ks
1 ks
2 ks
1 - 2 ks
1 - 2 ks
1/2 ks
1/2 ks
 čerstvá
Príloha:

Postup

  1. 1

    Dáme variť kuracie krky do polievočky, varíme ich pomaličky, netreba sa ponáhľať, polievka je potom naozaj číra (samozrejme netreba zabudnúť na šuminu).

  2. 2

    V priebehu varenia pridáme čierne a nové korenie, soľ, bobkáč, celú cibuľu s jednou šupkou (aby polievka mala číru farbu), cesnak (iba pre chuť) a petržlenovú vňať (v celku príp. nakrájať). Stále varíme na miernom ohni.

  3. 3

    Keď sú krky hotové, pridáme všetku ostatnú koreňovú zeleninu a dovaríme. V tejto fáze som polievku varila už na strednom - vyššom ohni. Zelenina sa môže ešte predtým osmahnúť a až potom dať do polievky. Naozaj pustí skvelú šťavu a chuť do polievky.

    Polievka z kuracích krkov (so zeleninou) - obrázok 3
  4. 4

    Podľa potreby ešte dosoliť. Príloha: domáce rezance alebo knedličky (podľa chute).

  5. 5

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

ankad
Dobra polievocka, tiez ju tak robim. Takuto robila aj moja mama aj babicky.
lenkac
Ja ju mám tiež od maminy :) síce ten bobkový list som odkúkala od Čechov, ale ináč som na nej nič nemenila
evanaaa
Mňa práve ten bobkový list v nej zaujíma, akú má tam úlohu, čo sa týka chuti, nie je z neho polievka kyslastá? Lebo viem, že tam, kde terba určitú kyslosť ( omáčky, a pod.) sa pridáva, tak ma to mätie, že prečo aj do vývaru. Dokonca niekto zas pridá za lyžičku octu.
lenkac
Ja do polievky pridávam jeden list, pre chuť. Kyslá nezostane, ale má takú špecifickú chuť, ale nie moc rozdielnu od klasiky :)
Odkukala som to od našich českých bratov, tam je to bežné . tak som vyskúšala aj ja a zachutilo ..

Zaujímavé video z archívu TV Varecha