Šúľance (ovocné guľky) z varenej krupice
Foto: janikbj
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Z mlieka, krupice a štipky soli si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše zapracujeme vajíčko a múku a vypracujeme nelepivé cesto. Ak treba, pridáme ešte trochu múky.
- 2
Svojim obľúbeným spôsobom urobíme šúľance, príp. plníme ovocné guľky. Varíme za občasného miešania vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch, scedíme, omastíme rozpusteným maslom a posypeme obľúbenou posýpkou. Ak chcete šúľance (guľky) zamraziť na horšie časy, neuvarené rozložte na tácku,aby sa nedotýkali a dajte na pár hodín do mrazničky. Potom zosypte do sáčku a pri varení si odoberte, koľko potrebujete. Varia sa priamo z mrazničky, trochu dlhšie ako čerstvé (po vyplávaní na hladinu ich nechajte ešte pár minút povariť).
Tiež Šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu