Hadžadža

ivetulienka - fotkaivetulienka, 17. januára 2012
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g
250 g
60 g
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    700g zemiakov postrúhame na strúhadle tak ako na halušky.Pridáme múku,vajce,soľ a pripravíme si cesto.Klasickým spôsobom hádžeme halušky.Zvyšné zemiaky uvaríme v osolenej vode.Na panvici necháme rozpustiť maslo,pridáme kyslú smotanu a miešame,kým mierne zružovie.Potom pridáme uvarené zemiaky a halušky.Zmiešame a podávame ozdobené kyslou smotanou.

Diskusia k receptu

bejgi
toto poznám, ale pod názvom banícke halušky, robievala to babička spod Tatier... ďakujem,že si mi pripomenula :)
1x sracz
bejgi
joj a ona ešte do nich dávala čerstvý kôpor :)
zdenkas
Toto jedlo vôbec nepoznám,no ale môže to byť veľká bašta,ukladám,ďakujem.
1x sracz
mijaita
Ano, jeste cerstvy kopr! Jedla jsem v Luckach, number one!
jazavka
toto jedlo vôbec nepoznám, názov som dnes počula 1x, ale keďže mám veľmi rada klasické slovenské jedlá ukladám do KK a určite vyskúšam...
1x sracz
zdezda
:-)nikdy som túto dobrotu nejedla, no už ju mám v KK pri bemäsitých jedál, ale neručím nikomu a nič, že k nim voľačo nepridám :-)
1x sracz
alexdidi
Tak toto poznám už dobrých pár rôčkov,ale veľmi dávno som nerobila,akosi padlo do zabudnutia.Ďakujem za pripomenutie,je to chutné,pre mňa viac ako bryndzáky.
1x sracz
panjan
okolo Prešova tomuto jedlu nadávali / aj moja babička/ bandurky s bandurkami , ale na konci to poliali popraženou cibuľkou
sneica
ani ja nepoznam a myslim si ze to bude perfektne...:)vyskusam urcite
elka56
tento recept poznám,často to varím mojej polovičke-jeho obľúbené jedlo a môže sa pridať aj slaninka a chutia ako bryndzové halušky,je to z okolia Prešova




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia