Foto: jankokuchar
Recept pochádza zo Španielska. Obľúbil som si ho najmä pre jeho pomernú jednoduchosť a rýchlosť prípravy, hlavne však pre pikantnosť tejto polievky. Veľmi príjemne Zobraziť celý popisRecept pochádza zo Španielska. Obľúbil som si ho najmä pre jeho pomernú jednoduchosť a rýchlosť prípravy, hlavne však pre pikantnosť tejto polievky. Veľmi príjemne navodí chuť stravníkov na hlavný chod. Niektorým priateľom príde vhod po opici, rýchlo eliminuje jej následky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
10 strúčikov |
|
1/4 PL |
|
1/2 kocky |
|
1 1/2 PL |
|
2 PL |
|
1 štipka |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1/4 čl |
|
1 ks |
|
1200 ml |
|
Postup
-
1
Na kolieska pokrájaný cesnak opražíme na oleji do zlatista, pridáme strúhanku, orestujeme ju a po chvíľke pridáme mletú sladkú papriku a ihneď zalejeme horúcou vodou.
- 2
Pridáme masox, mleté čierne korenie, soľ, paradajkový pretlak a paradajky pokrájané na kúsočky a varíme päť minút. Potom pridáme rozšľahané vajcia a varíme ďalších 5 minút.
- 3
Po skončení varenia pridáme bazalku a pokrájanú zelenú petržlenovú vňať, nalejeme do tanierov alebo misiek a podávame. Prajem dobrú chuť ! :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu