Španielska cesnaková polievka

jankokuchar - fotkajankokuchar, 17. apríla 2013

Recept pochádza zo Španielska. Obľúbil som si ho najmä pre jeho pomernú jednoduchosť a rýchlosť prípravy, hlavne však pre pikantnosť tejto polievky. Veľmi príjemne Zobraziť celý popisRecept pochádza zo Španielska. Obľúbil som si ho najmä pre jeho pomernú jednoduchosť a rýchlosť prípravy, hlavne však pre pikantnosť tejto polievky. Veľmi príjemne navodí chuť stravníkov na hlavný chod. Niektorým priateľom príde vhod po opici, rýchlo eliminuje jej následky.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 strúčikov
1/4 PL
1/2 kocky
1 1/2 PL
2 PL
1 štipka
1 PL
3 ks
2 PL
1 PL
1/4 čl
1 ks
1200 ml




Postup

  1. 1

    Na kolieska pokrájaný cesnak opražíme na oleji do zlatista, pridáme strúhanku, orestujeme ju a po chvíľke pridáme mletú sladkú papriku a ihneď zalejeme horúcou vodou.

  2. 2

    Pridáme masox, mleté ​​čierne korenie, soľ, paradajkový pretlak a paradajky pokrájané na kúsočky a varíme päť minút. Potom pridáme rozšľahané vajcia a varíme ďalších 5 minút.

  3. 3

    Po skončení varenia pridáme bazalku a pokrájanú zelenú petržlenovú vňať, nalejeme do tanierov alebo misiek a podávame. Prajem dobrú chuť ! :-)

Diskusia k receptu

francuzska1
mne sa celkom paci tato obmena mnou varenej cesnakovej polievky, len ten masox nahradim domacim vyvarom;-)))
gabi2006
Receptov na polievky nie je nikdy dosť a tento ma naozaj zaujal, vyskúšam... :-)
frezia68
Taký fešáááák a ešte aj šikovný.....tiež pridám miesto masoxu radšej vývar,ale ak by si ponúkol,iste by cesnačka chutila :-)))
sanguinaria
fajn nápad , všetko je výborné, len maličkosť, ale pre Španielov podstatná. Vždy, a to zdôrazňujem , vždy..dávajú cesnak 3 minúty pred dokončením,. Teda ak robia cesnačku, pokojne ,môžu prevoňať na začiatku olej, cesnakom, ako píšeš v recepte, ale ku koncu už je to naozaj slabé, ledva citeľné, a tak znova pridajú nadrobno nasekanú porciu (za lyžicu 3 -5 strukov cesnaku), kratučko povaria a hotovo, aby to malo výraznú chuť. Často pridávajú v procese varenia aj sušené rrrigano, teda naše oregano.
miruska1
Táto polievka je vynikajúca, veľmi nám chutila, len som pridala pred koncom 2 cesnaky a oregano navyše. Ďakujeme za skvelí recept, už je pridaný v KK.
mirdulis
Rád vyzkouším... Jen mi u toho receptu chybí údaj o té 1PL strouhanky. Kdy ji přidat ? Až ke konci na zahuštění?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia