Foto: bogar
prvý krát som niečo také robila a veru nie posledný :) ...... veľmi dobrééé odporúčam .... :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
rozpustila som si maslo na ktoré som si dala opražiť cibuľku ....
-
2
potom som pridala šunku a krátko ju popražila .......
-
3
na pokrájané staršie žemle som vyliala teplú zmes, koreniny, soľ, a posekanú vňať a dve vajíčka . Všetko som premiešala a nechala chvíľku postáť ....
-
4
zmes som jemne zahustila strúhankou kto preženie môže rozriediť opäť mliekom .....
-
5
takúto zmesku som rozdelila na dva bochníky a vytvarovala som na fólií ´´knedľu´´......
-
6
asi takto.-...... :)
-
7
urobila som si z nich "salónky" poriadne som konce zviazala niťou jemne a opatrne som ich popichala ostrím nožom a šup do vriacej posolenej vody.... :)
-
8
skúsila som trochu skrášliť osolenú vodu tak že som roztlačila do nej dva strúčiky cesnaku :) ...... povaríme nezabudneme otáčať ... :) po uvarení som ich rozbalila a potrela maslom ... :) ..........a dobrú chuť
kaiserky a pol pletenky ( www.batizovskapekaren.sk/produkt-detail/pletenka-sezamova-100g...
) , 2vajicka, mensia cibulka, 2 struky cesnaku , korenie podla chuti struhanka podla potreby aby sa dalo cesto formovat :)
Inak knedľu máš peknú, len názov je trošku zavádzajúci: ak tam ide šunka už by som ju napríklad nedala k tomu tvojmu dnešnému dobručkému segedínskemu, ale skôr len k syrovej, hubovej omáčke.