
Dotur
Je to jednoduché denné jedlo Kalmyckých pastierov. Je ťažko povedať, či je dotur hustá...

Cukinová krémová polievka
Na prípravu som použil mrazenú nastrúhanú cukinu. Ak polievku zahustíme viac, môžeme konzumovať ako omáčku......

Hovädzie plátky Nany spod Bankova
Nana, milovaná babička mojej vzácnej pani a jej brata Lacka, ktorú nazývali Nanáčka, ale...

Cestoviny s pórkovou omáčkou
Pór umyjeme a nakrájame na prúžky. Na panvici rozpustíme kúsok masla, pridáme pór. Chvíľu...

Kávový nákyp s vanilkovým krémom
Krupicové nákypy som robievala, ked boli moje dievčatá malé, odvtedy nie. Dnešné pečenie je...

Tuniakový šalát
Na dobre rozohriatom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme petržlenovú vňať, paradajky, portské víno a...

Chlebová polévka s belugou
Černá čočka - beluga, dobrá, vařená za půl hodiny, hodí se na saláty, ...

Salašnícka šošovica s hráškom
Šošovicu a hrach namočíme do vody. Na druhý deň ich v tej istej vode varíme...

Varená ryba s rajčiakovou omáčkou
Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...

Sparený losos s cinzanovou omáčkou
Lososa naporcujeme, osolíme, okoreníme a vložíme do vody, ktorú sme ochutili vínnym octom, ...

Špagety s jesennou omáčkou
Komerčný recept<br />Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia...

Zapečené makaróny s fazuľou
Makaróny uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme ich. Fazuľu namočíme na 12 hodín do studenej vody, vodu...

Bravčové s údeným tofu a brokolicou
Manžel má rád mäso. Ja mám rada tofu. Obaja máme radi brokolicu. Obaja vieme...

Polievka Titanic, krémová hrášková, skrátka jednoduchá verzia Potage Saint Germain
Táto skvostná polievka v plnej verzii, asi o 50% náročnejšej, sa vraj podávala na Titanicu....

Batatové šúľance s orieškami a makom
Skúste do cesta na šúľance namiesto zemiakov použiť bataty.

Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney
Broskyne očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do nádoby a pomaly varíme spolu s čili, ...

Mujadara - libanonská ryža so šošovicou
Mujadara - tradičny pokrm z Blízkeho východu, konkrétne Libanonu. Tvorí ho ryža a šošovica s jednoduchými konreninami....

Fašiangový bravčový guláš
Na masti opečieme nakrájané bravčové plece. Pridáme najemno nasekanú cibuľu a urestujeme ju. Posypeme ju mletou...

Sumček africký s krémovým krupotom
Pripravte si s nami rybacie hody. Sumček africký opečený na panvičke a k nemu krémové krupoto....

Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.

Cviklový šalát
Zemiaky uvarené v šupke pretlačíme cez sitko, pridáme nakrájanú vychladnutú uvarenú cviklu, ošúpané a nakrájané...