Jahodové pokušenie fotorecept

malinka711 - fotkamalinka711, 6. júla 2011

Najprv som sa chystala ísť do záhrady nazbierať čerstvé jahody ale keď začalo pršať, tak som si to veľmi rýchlo rozmyslela a vytiahla som Zobraziť celý popisNajprv som sa chystala ísť do záhrady nazbierať čerstvé jahody ale keď začalo pršať, tak som si to veľmi rýchlo rozmyslela a vytiahla som z mrazničky zásoby, ktoré som už stihla odložiť ..... a prišla som na to, že je oveľa jednoduchšie baliť zamrznuté (tvrdé) jahody ako čerstvé . aspoň na niečo bolo toto škaredé počasie dobré :D:D

4
porcie
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 čl
250-300 ml vlažné
1 ks
1 štipka
Náplň:
300 g
Na posypanie:
300 g
100 g
 lístky, alebo mäta
150 g rozpustené
Omáčka:
250 ml
2 ks
alebo:
1 ks
180 ml studené




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme tuhšie cesto. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste1 hodinu.

    Jahodové pokušenie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozdelíme na štvorce. Na každý štvorec položíme jahodu ...

    Jahodové pokušenie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... a dôkladne ju zabalíme, aby sa pri varení voda nedostala dovnútra ( knedličky by boli rozmočené).

    Jahodové pokušenie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové knedličky varíme v mierne osolenej vode cca 8 minút (záleží od veľkosti, mne stačilo 5 min.).

    Jahodové pokušenie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarené knedle dobre poprepichujeme vidličkou alebo špajľou, aby ostali krásne nadýchané.

    Jahodové pokušenie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tanieri každú knedličku vidličkou roztrhneme, zalejeme maslom a omáčkou z kyslej smotany (kyslú smotanu dobre rozmiešať s vanilkovým cukrom) alebo ozdobíme vyšľahanou šľahačkou, posypeme cukrom a tvarohom. Ozdobíme lístkom medovky alebo mäty.

    Jahodové pokušenie (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

marcy
klobúk dole,si veľmi nadaná :-) mamina môže byť na Teba pyšná ....prudko jedlé,mňam hneď by som si dala k popradskej kávičke
evanaaa
No, a ja som zasa robila rožkové cesto ( Ancicka, Cistinka- recept) a urobila z neho slivkové a marhoľové gule, len som nemala mak, tak so strúhankou a dnes som si aj mak kúpila, boli výborné. Takéto kysnuté som ešte nejedla, jahody mám aj ja zamrazené.
Malinka, cesto ti krásne nakyslo, aj guľky pekné, rovnaké, ozaj šikovné dievča, to sa ti zíde do života.
dorisa
Zaujímavé, ja som tiež ešte nejedla takéto kysnuté.... , može to byť dobré, lebo vyzerajú úžasne. Ovocné knedlíky máme doma radi, tak len vyskúšať. Len tak ďalej, si šikovná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia