Najprv som sa chystala ísť do záhrady nazbierať čerstvé jahody ale keď začalo pršať, tak som si to veľmi rýchlo rozmyslela a vytiahla som Zobraziť celý popisNajprv som sa chystala ísť do záhrady nazbierať čerstvé jahody ale keď začalo pršať, tak som si to veľmi rýchlo rozmyslela a vytiahla som z mrazničky zásoby, ktoré som už stihla odložiť ..... a prišla som na to, že je oveľa jednoduchšie baliť zamrznuté (tvrdé) jahody ako čerstvé . aspoň na niečo bolo toto škaredé počasie dobré :D:D
porcie
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 čl |
|
| 250-300 ml vlažné |
|
| 1 ks |
|
| 1 štipka |
|
| Náplň: | |
| 300 g |
|
| Na posypanie: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| lístky, alebo mäta |
|
| 150 g rozpustené |
|
| Omáčka: | |
| 250 ml |
|
| 2 ks |
|
| alebo: | |
| 1 ks |
|
| 180 ml studené |
|
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme tuhšie cesto. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste1 hodinu.
-
2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozdelíme na štvorce. Na každý štvorec položíme jahodu ...
-
3
... a dôkladne ju zabalíme, aby sa pri varení voda nedostala dovnútra ( knedličky by boli rozmočené).
-
4
Hotové knedličky varíme v mierne osolenej vode cca 8 minút (záleží od veľkosti, mne stačilo 5 min.).
-
5
Uvarené knedle dobre poprepichujeme vidličkou alebo špajľou, aby ostali krásne nadýchané.
-
6
Na tanieri každú knedličku vidličkou roztrhneme, zalejeme maslom a omáčkou z kyslej smotany (kyslú smotanu dobre rozmiešať s vanilkovým cukrom) alebo ozdobíme vyšľahanou šľahačkou, posypeme cukrom a tvarohom. Ozdobíme lístkom medovky alebo mäty.









Malinka, cesto ti krásne nakyslo, aj guľky pekné, rovnaké, ozaj šikovné dievča, to sa ti zíde do života.