Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Foto: podravka
Tieto krehké kúsky kuracieho mäsa pripravené spolu so zeleným hráškom a pasírovanými paradajkami, podávané s gnocchi a posypané nastrúhaným syrom, sú ako stvorené stať Zobraziť celý popisTieto krehké kúsky kuracieho mäsa pripravené spolu so zeleným hráškom a pasírovanými paradajkami, podávané s gnocchi a posypané nastrúhaným syrom, sú ako stvorené stať sa trvalou súčasťou vášho jedálnička.
porcie
príprava
Suroviny
600 g |
|
200 g mrazený/konzervovaný |
|
3 lyžice |
|
2 strúčiky |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
1 lyžica nasekaná |
|
1 kg |
|
1 lyžica |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V panvici na rozohriatom oleji opražíme na pásiky nakrájané kuracie mäso.
- 2
Pridáme pretlačený cesnak a mrazený hrášok, krátko spolu osmažíme a pridáme pasírované paradajky .
- 3
Ochutíme jednou lyžicou vegety, prilejeme víno a na miernom plameni necháme variť po dobu 5-10 minút.
- 4
Pred podávaním podľa chuti osolíme, okoreníme a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
- 5
Podávame spolu s uvarenými gnocchi, posypané hoblinami nastrúhaného parmezánu.
Tiež omáčkou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu