Kurča s paradajkovou omáčkou
Kurča s paradajkovou omáčkou

Kura s jemnou stredomorskou omáčkou

podravka - fotkapodravka, 10. mája 2017. Komerčný recept.
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Foto: podravka

Tieto krehké kúsky kuracieho mäsa pripravené spolu so zeleným hráškom a pasírovanými paradajkami, podávané s gnocchi a posypané nastrúhaným syrom, sú ako stvorené stať sa trvalou súčasťou vášho jedálnička.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

600 g
200 g mrazený/konzervovaný
3 lyžice
2 strúčiky
200 ml
100 ml
1 lyžica nasekaná
1 kg
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V panvici na rozohriatom oleji opražíme na pásiky nakrájané kuracie mäso.

  2. 2

    Pridáme pretlačený cesnak a mrazený hrášok, krátko spolu osmažíme a pridáme pasírované paradajky Podravka.

  3. 3

    Ochutíme jednou lyžicou Podravka ochucovadla, prilejeme víno a na miernom plameni necháme variť po dobu 5-10 minút.

  4. 4

    Pred podávaním podľa chuti osolíme, okoreníme a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

  5. 5

    Podávame spolu s uvarenými gnocchi, posypané hoblinami nastrúhaného parmezánu.

Diskusia k receptu